vineri, 5 decembrie 2008

Balada lui Emil Lassaria

.
Stiti Balada lui Ciprian Porumbescu? Trebuie s-o stiti, macar daca o ascultati, o sa va dati seama ca o stiti. E o compozitie celebra a celui care a compus si Trei colori si Pe al nostru steag, mort la doar 29 de ani.
Balada e superba, intrebati pe oricine. Nu exista om care sa nu spuna “vai… e superba!”, fie ca e cunoscator, fie ca nu… fie ca e suflet de vioara sau doar snob. Dar snobii au mers mai departe…
Si iar revenim la una din obsesiile mele, digeii ce se cred muzicieni... Un digei fara prea mult talent si realizari, ba daca ii asculti si restul pieselor iti dai seama de ce nu poate fi numit muzica stilul ala, a avut stralucita idee, si aici nu sunt ironic, de a remixa Balada lui Ciprian Porumbescu.


Emil Lassaria - Balada

Si ca dovada ca "muzicianul" nu e in stare de altceva, dupa ce n-a reusit sa mai atraga atentia si cu celelalte "compozitii", desi snobii s-au chinuit sa le palca, a mai luat o celebra piesa romaneasca, Barbu Lautaru' si a incercat s-o remixeze, dar nu stiu ce cacat a facut ca nu seamana deloc, n-are nicaieri celebrele note RE LA LA LA SOL FA SOL LA LA...


EMIL LASSARIA - Barbu Lautaru' (ORIGINAL MIX)

Taranusii care mai scot din cand in cand capul din manea, merg cu Balada in boxele masinior si se simt din haiclas. Toate telefoanele printilor si printeselor suna cu Balada. "Ce melodie e asta" intreb sa vad daca stie... Imi raspunde prompt... "cum nu stii, e Ciprian Porumbescu! Mai te si lauzi ca te pricepi la muzica!" Binenteles, a descoperit de curand ca nu e compozitia lui Lassaria asta si ca a fost altul mai destept care a facut-o... ba a facut un efort si i-a retinut si numele.
Pizdele care se gatesc ca vedetele doar pentru a iesi la o carciuma obscura, isi indreapta cocoasa, isi strang bine parul dintre buci (batul, nu firele)... si incep sa dea usor din umeri, stanga-dreapta, cand din boxe se aude Balada. Fac opturi din cap, ca un exercitiu pentru gat, imaginandu-si povesti dramatice de dragoste, cu feti frumosi calare pe gipuri albe si cu lanturi de aur in carca.

Ca o curiozitate... imnul Albaniei este compus de Ciprian Porumbescu, fiind exact compozitia de la "Pe al nostru steag e scris unire" .

4 comentarii:

Anonim spunea...

mda... ce se mai poate spune... ai folosit tu un cuvant in articol, care era...? a, da, cacat. cam asta zice tot despre "operele" domnului lassaria

Anonim spunea...

eu tot nu am inteles. cine e Lassaria asta?
stiam faza cu imnul Albaniei. mi se pare ca saracia ne uneste. sau maica tereza a jucat un rol in asta (avea descendenta vlaha)
revenind...
ba, dar ce plm s-au trezit labele astea de houseri sa se dea maestri in muzica? mai mult, toti manelistii se dau houseri acum. si houserii sunt manelisti. sau invers. sau asa a fost mereu?...

DeModaVeche spunea...

Nu.... mai exista manelisti hip-hoperi! Sunt un pic mai putin agasanti.

Il stii pe Bombastic Regele Sexului? Ala era un fel de manelist hip hoper... si mai erau multi. Cica n-ar mai fi la moda.

Unii mai baga si un Puia si Sisu dupa un Florin Salam.

Anonim spunea...

cred ca am vazut ceva cu Lascarica asta pe la metrou. are el o nunta sau un botez d-asta cu multi hausari...