luni, 25 februarie 2008

Spune-mi ce numar ai, ca sa-ti spun ce minte n-ai!

De mic am fost obsedat de numerele de la masini. Inventasem un joc, fotbal ma gandeam c-ar fi, cu numerele de la masini. Stiam toate numerele masinilor din cartier, dar am fost tare dezamagit cand s-au schimbat cu literele astea de acum. Nu mai au farmec, parca sunt taranesti. Aparusera la inceput celebrele B xx SEX sau B xx DAN... unde or fi disparut astea, ca n-am mai vazut demult!? Mai erau tiganii care purtau AUR, BOS, BAT sau SEF... si masinile de familie, cu initialele fiecarui membru, daca familia avea mai mult de un copil, initiala tatalui nu mai avea loc, binenteles. S-a trecut la lucruri mai serioase, cu literele mai distantate sau mai inghesuite, astfel incat sa iasa ceva frumos... B 8 0PEL, la taranusii cu opel, sau cel mai recent vazut si pozat, BV IONUT, care era de fapt B 10 NUT.



Cel mai tare... am auzit de IS 10 ANA, tot cu acea codita de la 1 stearsa, iesind un IS IOANA, varianta moldoveneasca al lui "SUNT IOANA". Cu "5" citit "S" si "1" citit "I", taranusii au mai scornit... B 01 LER, B 01 COT, B 15 NIS, B 50 NYA, B 01 ERU. Taranul sef avea totusi ultimele litere GUV, SRI, SPP sau FBI. Cei care se considerau mai cool aveau DJ-04-FUN sau GXG, evident pe proprietar chemandu-l George. Pana si tampitii aia de gabori aveau la masinile din dotare POL! Eh, ghiciti acum ce numar avea popa din Buciumeni la dacia aia rosie!.. Nu era IAD, era doar B 01 RAI... am vazut-o cu ochii mei.





Mai tarziu a aparut internetul si era normal sa iasa la iveala si soferii internauti... NFS GTA LOL WTF STF WWW. Am gasit chiar si pe un forum o discutie aprinsa despre numere cool ale masinilor. Astfel am aflat de la diferiti internauti ca e la moda... la moda, frate!... numarul cu WST sau WSN. Nu m-am prins inca de la ce vine, dar sunt tare curios!
Ma gandesc daca numerele trebuiau sa contina 4 litere la sfarsit, pai ce dezmat iesea! Si stiu ca totul a plecat de la filmele americane cu texani... tot un fel de tarani, dar ai lor. Prima data am vazut in "Dallas"... aveau aia la numar doar "EWING" si cate o cifra, care probabil semnifica pozitia in familie, stiu ca JR avea 1.
Acum pe toti soferii de camioane i-a pocnit sa-si puna in geam numele. De ce, frate?! De ce sa le stie lumea numele? Ce placere tre sa aiba ei cand trec pe langa altii care le vad numele in geam? "Aaa... uite-l pe Costel!.. Pfuu, si Adrian e pe aici!" Astia chiar cred ca le admira cineva numele? Ba, si unii il scriu oricum, numa' sa fie in geam, sa-l vaza lumea! Un prieten d'al meu, pe care-l pup cat e de urat daca vede asta, si-a tras la imprimanta o coala A4 cu "DIDI" si a lipit-o cu scoci de parbriz. Acum stie toata tara cine e! Un sofer de la mine, a carui porecla e Fane Bila, fara caciulita la "a"... n-a gasit altceva sa-si puna in geam la camion, decat o punga galben-rosie de la magazinul "Bila", decupata frumos si lipita cu scoci. Acum am vazut ca s-au facut mai baieti soferii... multi au in geam numele imprimat pe tablite ingrijite si cu tot cu emblema, exact ca numarul oficial de pe bara, doar ca scrie "VIOREL".
Asta-i marea dezamagire si a soferasilor de categoria B, cu turisme, ca nu-si pot pune la numar doar numele. Macar doar in fata, sa stie lumea cu cine se pune.
Odata, intr-o mare aglomeratie i-am facut semn celui care venea din sens opus, sa treca primul, pe langa mine. Avea la numar ANK. Era o gagicuta foarte timida si nu prea indraznea sa treaca, avea foarte putin loc si ridicase gatul peste volan si belise ochii, foarte concentrata. Nerabdator, i-am strigat pe geam... "Hai, Ancuto, ca e loc!"
Cand a trecut prin dreptul meu, m-a interbat foarte mirata... "Dar de unde ne cunoastem?!"



In loc de PS... cu putin inainte sa postez asta, am aflat din surse sigure... adica frati-miu, care stie toate taraniile din lume... despre ce e vorba cu numerele WST si WSN. Se pare ca au existat candva in suita prezidentiala aceste numere, ca sa le recunoasca cine trebuie.

2 comentarii:

Alex spunea...

Bobule, n-ai zis nimic de GOV si GUV..sau LIS (prin anii 90 in Bucuresti)..
stiam de WST..na...
mai e WXK (asa au RAAPPS cu soferii aia nebuni).
romanul e inventiv...
ma gandeam la PH xx UTE :D saa PLM...
sau pt fanii Lord of the Rings, SM 34 GOL :))) mai nascocisem eu unele cu Costi Golden :D

Anonim spunea...

ceeee?! am vazut o dacie rosie de toata frumusetea cu 69 SEX.. si mai stiu unul cu STF.. dar am inteles ca astea oarecum porno nu se mai dau de ceva vreme..