joi, 13 martie 2008

Fotbalul lor... daca doriti sa revedeti.

- Timp de 20 de minute Rapid, unul din simbolurile fotbalului romanesc, a jucat fara banderola de capitan. Rand pe rand, Pancu, Dica, Marius Constantin si Coman au aruncat-o de la unul la altul, pana la urma ramanand in iarba, niciunul neavand placerea si onoarea sa o puna pe brat.
- Peluza Sud Dinamo refuza sa mai vina la meciuri, protestand astfel fata de modul cum sunt tratati suporterii de catre conducatorii fotbalului. Clubul Dinamo anuleaza, fara explicatii, abonamentele de la peluza sud a stadionului, in plin campionat si nu mai pune altele in vanzare. Dar vinde in continuare bilete in acea zona, la pret dublu fata de tur.
- Copos la iesirea din biserica : "Jur pe Dumnezeu ca nu vand Rapidul!" Doar il amaneteaza!... Cand eram a 8-a si n-aveam chef sa merg la meditatie, o minteam pe mama ca am fost si nu era profesoara acasa. Simtindu-ma vinovat ii juram lui Dumnezeu sa n-o mai mint pe mama.... apoi ma duceam la meditatie, sunam o data la usa... "tzrrr"... si o taiam repede. Iar ii ziceam mamei... "am sunat la usa, n-a raspuns". Dar de data asta nu era minciuna!
- „Am tinut-o in doamna, doamna, doamna, dar du-te-n p.... ma-tii. Ca esti vagaboanda! Aceasta individa a stricat meciul! Este o javra ordinara!" Razvan, fiul marelui Lucescu, despre o doamna arbitru, care nu-i acordase un penalty, la infrangerea cu DInamo 2. Era 8 martie.
- Siteul oficial al clubului. "Dinamo-Farul 0-0, Semiesec!". Echipa care se viseaza in grupele ligii campionilor, pierde 2 puncte acasa cu o echipa aflata la retrogradare si e doar "semiesec". In 94-95, cand Dinamo lupta doar pt locurile 3-6, un obscur antrenor de provincie, Carstea de la Bistrita, parca, intrebat despre meciul direct, raspunde clasic: "Va fi un meci greu, Dinamo este o echipa incomoda". Atat ajunsese ... o echipa incomoda!
- Vasile Turcu, dupa ce Farul a reclamat arbitrajul potrivinic: "Sa zica mersi ca au scapat usor, si nu i-am batut rau!" Fusese Dinamo-Farul 0-0! Probabil fostul zugrav se gandea la echipa din 90, cand oaspetii veneau in Groapa cu obiectivul clar sa nu ia mai mult de 2-3 goluri.
- Penescu, patronul de la Arges il demite pe antrenorul Ionut Badea, desi echipa e pe primul loc al seriei B2. "L-am înlocuit pentru că l-a folosit pe Hotoboc, deşi i-am spus să nu o facă". Acelasi personal fusese surprins de camerele tv anul trecut la tribuna oficiala din Pitesti, cand instiga spectatorii impotriva lui Copos..." Uitati-l, hotu! Ne fura! Futu-l in gura!"
- Meci banal Dinamo-Farul. Media de spectatori pe acest stadion este de 3-4000. Nici la meciul asta nu au fost mai multi. De ce ar fi?! La 20 de minute DUPA inceperea meciului, la casele de bilete era inca coada... Coada la bilete! Parca era cu 2 zile inainte de marile meciuri cu Steaua!



Motivul? Noua procedura de eliberare a biletelor si abonamentelor cu loc si sector specificat, care a mers cum trebuie doar la lipirea biletelelor cu numere pe scaune. Scaune care arata asa...




... la tribuna 2, unde biletul costa 15 ron. Nu vreti sa vedeti veceurile...

- Boldesti, liga 3. Echipa a 2-a a Petrolului Ploiesti joaca cu nou infiintata CSM Ploiesti. Aceasta echipa a aparut ca urmare a nemultumirii majoritatii suporterilor ploiesteni cu privire la modul cum Bercea si Luca, stapanii vechiului Petrolul, ii tratau. Bercea declarase anul trecut in presa "Ma pis pe suporterii Petrolului!". CSM este sustinuta de vechile glorii ale fotbalului ploiestean si suporterii patimasi, sub sloganul "Petrolul e al nostru!". La meciul direct din liga 3, oficialii Petrolului nu permit intrarea in stadion decat a celor cu buletin de Boldesti, desi suporterii CSM-ului erau in numar mare, toti din Ploiesti, iar intrarea libera. Anul trecut, cand Petrolul juca la Mogosoaia, nu puteai intra la meci daca aveai buletin de Ploiesti. Meciul Petrolului putea fi urmarit de oricine, numai de locuitorii orasului nu!
- Apar in presa declaratiile anonime ale unor jucatori de la Buzau. Erau nemultumiti de faptul ca Stoica baga numai jucatori ai Stelei in echipa. Dupa cateva zile, Iovita si Cl. Ionescu, 2 jucatori vechi si importanti din echipa, sunt dati afara. Anonimii fusesera deconspirati...
- Prefectul judeţului Timiş, Ovidiu Drăgănescu, a spus că pentru a preveni violenţele de la meciul UTA Arad - Poli Timişoara va asista la meci şi dacă situaţia o va cere, va solicita intervenţia jandarmilor. Mai era unu' mic in decembrie 89 care, adus la asa-zisul proces, iesea din blindat cu capul inainte , nu cu picioarele cum e normal, desi era Comandantul Suprem al Armatei. Acest prefect va putea cere interventia in forta a jandarmilor, cand i se va parea lui, ca prefect, ca e momentul.
- Al doilea oras al tarii nu strange decat max 2000 de suporteri pe meci! Constanta, toamna 2007. Un grup de 20 de suporteri isi striga nemultumirile fata de patronul Bosanceanu. Dupa meci sunt retinuti si amendati. Patronul le interzice intrarea in stadion in acest retur! Printre ei, o fata de liceu... prima femeie interzisa pe stadioane! Clubul are dreptul de a-si selecta clientela! Nu in baza celebrei legi, ci doar asa... pentru ca fotbalul e o petrecere privata.

Asta-i fotbalul lor! Numai al lor!
Nimic nou, a?! Il vedeti mereu la stiri, la 8. V-ati obisnuit... Noi nu!

Ce nu vedeti...



... entuziasmul unor tineri jucatori de liga 3, care inca nu aspira la interviuri sau contracte mari, dar isi respecta suporterii. Suporteri care au renuntat la mirajul ligii 1, pentru deplasari in sate si comune, doar din pasiune.



Azi Dinamo joaca la Reghin, orasul instrumentelor muzicale, pe un stadion de moda veche, cum imi place mie. As fi vrut neaparat sa merg, cel putin la fel de mult cum as vrea sa merg pe San Siro, sa zicem... indiferent de serviciu, bani, vreme, drum sau familie. Dar nici n-o sa ma uit la meci, mi-e frica sa nu crap de tristete in fata televizorului. Prefer s-o tai cat mai departe, in 2 Mai, sa bag capu-n nisip, sa nu mai stiu de nimic.... nici macar de semnele mele de exclamare!!!!!!!


Nu asta-i sfarsitul!

3 comentarii:

Anonim spunea...

Articolul asta mi-a placut cel mai mult din tot ce ai scris tu (nu te supara, dar asta e adevarul). NU neaparat din punct de vedere stilistic, ci din punct de vedere al continutului. Uitandu-ma la filmuletele de la final, mi-am dat seama ca asta imi doresc si eu, sa vad mai degraba o echipa Dinamo prin liga a 3-a, pe stadioane desfundate, cu 2-3000 de locuri, cu jucatori de 18-20 de ani, fara aere, fara vedete gelate si epilate pe picioare, sau fotbalisti de mare valoare gasiti pe internet. Si sa mor de mi-ar pasa de rezultat.

Alex spunea...

..cine a trait anii '90 zice la fel, Sorine :)

Anonim spunea...

ieri la meci mi-a tresarit o amintire misto de pe la inceputurile mele, nu chiar asa de indepartate pe cat ar parea. il intreaba unu pe altu daca stie cat s-a terminat la vaslui, respectivu' da un telefon si afla marcatori, cartonase, alte meciuri etc. scoatem din ecuatie si telefonul lui degady (care are si net, si tv, destept rau), si m-a traznit o amintire de la un meci cu bacau (am batut cu 5 sau 6-2, era armeanu' halagian la ei pe banca) cand un tip din peluza avea un radio mic :) la care auzea celelalte meciuri, ca mobile nu erau, si alea care erau costa prea scump sa afli scorul, plus k nu veneai in peluza dak aveai mobil, na!, "baaa a egalat sportu' pe steaua" ... cred ca s-a declansat o bucurie mai mare ca la goluri, dar ideea aia de 'fotbal minut cu minut' la radiouri vechi pe baterii mi-a ramas in memorie. (vag) ps - astept obsesia saptamanii actuale