joi, 6 martie 2008

Fotbalul lor

- Buzau, meci banal intre Gloria si Poli Iasi... un tigan, badigard al patronului Bucur (care Bucur?... tovaras cu Gigi) intra pe teren si ameninta oaspetii si arbitrii cu un pistol
- stadionul din Buzau este suspendat o singura etapa pentru ca un sporter... un suporter, cica!!!... a intrat pe gazon
- liga si federatia musamalizeaza treaba, ar fi sinucidere curata sa afle opinia publica cum ca un suporter face puscarie pentru o artificie, iar oficialii fotbalului scot pistoalele pe stadion
- suporterii sunt controlati si in pantofi si in posete... si deposedati la intrare de brichete, monezi, ba chiar rujuri si chei... dar unii pot intra cu pistoale



- Steaua are 2 echipe in prima liga.
- Gigi face o vizita de lucru la Buzau, unde da indicatii in privinta meciului CFR-Buzau... face echipa, anunta primele si il trimite in liga 3 pe Bunica, cel care a dat gol Stelei in tur, in ultimul minut, intr-un moment de nebunie, pe care nu l-au inteles nici coechipierii, nici suporterii... Gigi: "nu putea s-o dea peste poarta?"
- la Dinamo se schimba antrenorul... al 5-6 lea sezonul asta, nu mai stiu! Multescu, o mare glorie dinamovista, dar tot o marioneta. Probabil o sa apara curand si Flocea.
- Dinu, care avea responsabilitati de antrnor, sta in autocar la meciul de la Mioveni... Dinamo bate lejer, DInu e indepartat. Intrebat dece n-a stat pe banca la meci, raspunde sec: " sunt momente cand un antrenor n-are ce sa faca pe banca". In loja erau toti actionarii lui Dinamo, impreuna cu finantatorul Mioveniului, Netoiu. Spre deosebire de DInu, care a fumat calm in autocar, Cartu, antrenorul oaspetilor, se dadea la propriu cu capul de banca de rezerve. El chiar credea ca era pe bune meciul.
- Arbitrul Tudor nu acorda 2 penalty-uri clare CFR-ului la scorul de 1-1 cu Steaua. SI-a cerut scuze ieri. Anul trecut tot el si-a cerut scuze dupa ce a acordat tot Stelei un penalty inexistent la Urziceni. Gigi : "Tudor e cel mai bun arbitru din tara... Si daca aveau 5 penalty-uri, tot nu le dadea!". Etapa urmatoare, inaintea meciului Gloria Buzau-CFR. Becali:"CFR si-a pus arbitrii sa fure din nou!".
- Jucatorii straini de la Pandurii, adusi iarna asta, pierd 3 meciuri din 3, si-l bat in vestiar pe antrenorul secund, roman, pentru ca le-a reprosat jocul slab
- Craiova-Pandurii. Meci jucat pe stadionul Extensivului, public putin si apatic. In teren ras si panarama. Emil Gradinescu, comentatorul tv, rade ironic si ii pare rau ca si-a pierdut timpul cu un asemenea meci... "oare lumea a dat bani pe bilet sa vada asa ceva?!"
- Mititelu acuza spectatorii ca nu fac atmosfera in tribuna si d'aia echipa e apatica. Pana acum ii alerga cu badigarzii. "Pai de ce nu incurajeaza echipa?! Au pus un steag cu Serbia pe gard si atat". Pentru meciul cu Urziceni, suporterii craioveni trebuie sa fie acceptati de club, ca sa intre pe stadion.
- DInamo, prima etapa din retur. Suporterii nu sunt lasati in stadion cu nicun fel de steag, insa reusesc sa introduca 2 mesaje, pe care le afiseaza in timpul meciului. "Kosova e Serbia" si "Curaj poporului Sarb". Clubul , care este cel ce hotaraste daca se intra sau nu cu steaguri, trimite oameni de ordine sa le confiste. Nu reusesc. La sfarsit jandarmii amendeaza 4 suporteri care aveau legatura cu acele mesaje. Clubul pune pe prima pagina a siteului oficial numele celor 4 suporteri ai sai, care si-au exprimat liber o parere, drept garantat de Constitutia Romaniei. Erau prezentati ca ultimii infractori, clubul facandu-si un titlu de glorie din asta! Mitica anunta ca stadionul e pasibil de suspendare pentru treaba asta.



- in Ghencea, duminca, nu s-a intrat cu niciun steag, n-a vrut conducerea. In schimb au impartit mii de goarne. Putine cantece si apatice, cei care contau n-au avut chef... doar nenorocitele de goarne si papagalii colorati pe fata si cu palarii pe cap. A doua zi in ziare... "atmosfera de vis pe Ghencea"
- Copos vinde Rapidul! Ba nu, se suceste... il amaneteaza! Cui? Unui evreu si unui tigan securist... Badea de la Dinamo! Ziarele urla , suporterii urla! Cofetarul, evreul si securistul dezmint categoric. Dupa cateva zile, stire serioasa: " Rapid a semnat cu contract de sponsorizare cu Griro. Griro, patronata de evreu si securist.
- Federatia anunta ca nu da bilete persoanelelor din baza de data a jandarmeriei, adica huliganilor. Baza de data facuta in graba toamna asta. Numai vreo 500 de persoane bagate cu ocazia meciului Steaua-Dinamo, cand dinamovistii au fost luati la sectii in mod absolut aleator. "Are sapca? luati-l!"
- Prin tragerea la sorti la care au participat doar suporterii adevarati, au luat bilete inclusiv huligani aflati in baza de date, dar si un infractor care are interdictie in Elvetia si Austria. Mircea Sandu: "Ce sa-i fac eu lu' ala? Ma intereseaza pe mine daca ajunge in Elvetia si Austria?"
- Dupa ce a incercat in fel si chip sa demonstreze ca impartirea biletelor s-a facut corect,presa intra in posesia listei cu biletele preferentiale, acordate de FRF, prietenilor si sponsorilor. Nicu Gheara 180 de bilete, Gigi Becali 120 si Macelarul din Satu Mare 3 bilete. Chivu a primit 4 bilete... ma-sa si nevasta la tribuna 1, tac-su la tribuna 2 si soacra la peluza.
- Marian Iancu nu mai poate sustine financiar Poli Timisoara. Insista sa se bage si primaria in actionariat. Primaria comanda un audit financiar la club si se constata datorii de 11 mil euro. "Nu putem fi actionari la o asemenea pierdere, sunt bani publici!". 6 mil de euro are echipa lui Iancu datorie catre VBG invest, la care e actionar majoritar tot el.
- Oficialii de la CFR au vazut o valiza cu bani pe stadon la meciul cu Craiova. Au dat si detalii... erau legati cu elastic, ca la bisnitari. Zarva in presa... dupa 2 zile clujenii declara: " Scuze, ne-am inselat!"
- Tot o valiza cu bani a distrus si echipa de anul trecut a lui Dinamo. Cand lucrurile mergeau halucinant de bine, Dinamo are ocazia sa calce in mod fatal pe capul rivalei Steaua, deja la pamant. In loc sa joace cu rezervele cand era deja campioana si aproape participanta in liga, invinge inutil CFR-ul, dupa un meci tratat cu o seriozitate suspecta si trimite Steaua in preliminariile ligii. Gigi latra la loja, pupa culorile cainilor si trimite banii dinamovistilor. Turcu declara ca s-au razbunat pe clujeni, pentru ca in meciul tur nu au fost serviti nici macar cu un ceai. Apare valiza cu bani in vestiar, Rednic isi ia mai mult decat trebuie. Cainii pana la moarte, Lobont, Niculescu, Danciulescu si Catalin Munteanu, ii sar la gat. Dupa cateva meciuri din retur, in care n-au vrut sa joace, inclusiv cel cu Lazio, reusesc sa-l debarce pe Rednic. Steaua participa in liga, Dinamo este eliminata din uefa de niste suedezi.
- Eugen Trica, cunoscut in fotbalul romanesc doar pentru ca e ginerele lui Balaci, se reintoarce pe Ghencea dupa ce jucase acolo 4 ani intre 2000 si 2004. Inscrie si se indreapta spre galeria stelista: "Sa va fut neamu'n gat!". In a 2-a repriza, Lacatus nu-i da mingea sa bata repede un aut. Ginerele lui Balaci il injura de mama pe simbolul Stelei, unul din putinele cacactere din fotbal.
- un suporter stelist primeste acasa o scrisoare in care ii se aduce la cunostinta ca jandarmul X a fost penalizat cu suma de 200ron pentru ca a tras fara somatie. Suporterul respectiv fusese impuscat in spate pe un stadion, anul trecut, intr-o tara europeana. Nu cu gloante de cauciuc, ci cu alice de plumb! NU cand ataca, ci cand se ferea, intorcandu-si spatele! Nu pe campul de lupta, ci aflat in spatele unor garduri, tinut intr-un tarc, fara iesire, si gazat alaturi de alti 1 200 de insi.



- Conducatorii fotbalului romanesc acuza: "Suporterii trebuie sa fie langa echipa la bine, dar mai ales la rau!"

Asta e fotbalul lor. Sunt doar cateva informatii, majoritatea doar din ultimele 2 saptamani si nimeni nu le poate pune la indoiala. Nimic nou. Probabil le stiati. Dar nu va pasa. Pe mine ma obsedeaza.

Fotbalul nostru e opus astuia. Fotbalul nostru inseamna simboluri, atitudine, pasiune . Stii cum te gadila inima cand te indragostesti? E... asa ma gadila pe mine la fiecare deplasare pentru Dinamo! Asa ma gadila si acum cand nu mai merg! Culmea... si cand te paraseste dragostea, sufletul te gadila ca la inceput.

Ce ramane ?



Nu asta e sfarsitul!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Cred ca m-ai intristat iremediabil cu articolul asta. Atatea lucruri urate in asa de putine randuri.. dar foarte bine punctate ;) se duce incet incet farmecul "modei vechi" ce urmeaza?!?.. or veni vremuri mai bune (?!)

Anonim spunea...

foarte bine scris. apreciez impartialitatea si echidistanta cu care ai relatat cele de mai sus. sunt stelist de mic, dar fiind student la cluj urmaresc meciurile cfr-ului. ma bucur sa constat ca nu am nimic de obiectat. pacat ca asta nu se intampla si la oamenii care au responsabilitatea de a forma opinii. succes in continuare.