luni, 21 aprilie 2008

5 piese live

Silverchiar, o trupa australiana, formata in 92, in era grunge-ului. In aceeasi componenta ca la inceput, s-au apucat sa cante impreuna cand aveau 12 ani, iar la 16 scoteau primul album, influentati de curentul Seattle... fabulosul "Frogstomp". Cu ultimul album am sperat ca-i vad si in Romania. Vocalul e o mare personalitate, un mare muzician, dar cred ca va avea o soarta tragica, demna de un mare rockstar.

Silverchair - Emotion Sickness



Bush, o voce extrem de placuta, n-am mai auzit demult nimic de ei. Doar ca vocalul s-a insurat cu Gwen Steffani.

Bush - Glycerine



Radiohead sunt dupa mine una din cele mai tari trupe din lume la ora asta, incercand sa ramana mereu cat mai putin comerciali. Dealtfel, spre deosebire de altii, vocalul chiar n-are fata comerciala. Nu prea imi placeau la inceput, poate pentru faptul ca toata lumea stia piesa "Creep". De curand au rupt contractul cu casa de discuri si isi promoveaza singuri albumul, si-l distribuie pe internet in baza celei mai tari idei de marketing din ultimii 10 ani, cum spun specialistii. Platesti daca vrei si cat vrei pt a achizitiona albumul. Multe trupe vor proceda ca ei, pentru ca se pare ca prin metoda asta au dat o mare lovitura de imagine, dar si finaiciara.

Radiohead - Karma Police



Una din cele mai frumoase piese din istorie. In topul 20 al meu, cred ca sunt cel putin 5 melodii de la Oasis. Este o cantare live pe celebrul Wembley, iar englezii canta cum numai ei stiu.

Oasis - Don't look back in anger - Live 2000 Wembley



Tipul este fost component al unei celebre trupe englezesti din anii 80-90, Stone Roses, si este tovaras bun cu cei de la Oasis... parca si seamna. O piesa de exceptie, foarte veche, dar care a fost si pe coloana sonora a mai recentului Green Street Hooligans. Ascultati cum canta englezoii astia.

Stone Roses - I wanna be adored -

2 comentarii:

Romanian Pug Club spunea...

Hmm.. Stone Roses.. i-am descoperit acum ceva timp datorita tie.. Silverchair la fel.. Multumesc :)
In alta ordine de idei... Paste Fericit! :)

kacioFCD spunea...

bai , sa stii ca-mi place muzica ce-o asculti . Am descoperit cateva melodii super . Ce mai , esti un idol :)