marți, 7 octombrie 2008

Framantari de moda noua

.
Abordez cateva chestii la moda care ma freaca rau, chestii pe care poate le aveti si voi sau prietenii vostri, asa ca va rog sa nu va suparati pe mine. Am foarte multi cunoscuti care poate se vor simti vizati de astea, dar hai sa o mentinem la stadiul de caterinca… sa nu credeti ca am ceva cu voi. Imi sunteti oricum simpatici, dar asa sunt eu, mai arogant!

Aparat foto.

Cat de penibil tre sa fii sa mai detii un apart d’ala cu film, nu d’ala professional, ci d’ala luat de la minimarket?! Deci iese din discutie, nimeni nu mai are… sau nu-l mai scoate in public.
Suntem in era aparatelor digitale, mai mici, mai mari, colorate, performante… toata lumea are. E unul din semnele bunastarii tineretului trecut de 20 de ani. Ma gandesc mereu cu parere de rau ca noi, astia de varsta mea, nu prea avem poze din tinerete… eu am foarte putine dintre 14 si 24 de ani. Adica exact perioada cea mai frumoasa! Dar poate e mai bine asa… generatia noastra nu e asa fada, nu e asa fudula si narcisista. Noi nu aveam hi5-ul, d’aia cred ca ne insuram asa tarziu!
Sa n-o lungesc… a aparut o moda si in privinta aparatelor foto! Toata lumea isi ia aparate, mari, negre, cu obiectiv mare, sa-l tina cu doua maini. Nu ma refer la cei pasionati, care stiu cu ce se mananca fotografia, ci la cei care nici nu stiu cand sa pozeze orizontal sau cand vertical si nici cum si de unde tre sa pice lumina. Unii si-l iau in rate, iar altii din banii de buzunar. Si unii si altii nu folosesc display-ul decat pentru vizualizarea pozelor… de fotografiat o fac doar cu aparatul la ochi… ca asa e cool! Pozele? Niste cacaturi… “peisaje” cu biserici, niste brume de nori, pozitii de hi5, cu priviri languroase, cate 4-5 poze aproape la fel, doua dealuri si trei boscheti si deja se pricep, cica. Idei, canci!

Roba de absolvire..


Nu stiu daca ”roba” se numeste, dar o gasesc absolut penibila, pe ea cat si pe sora ei ce se aseaza pe cap, prostia aia neagra cu tichie si snur. Nu inteleg rostul si nu stiu cum si cand dracu a aparut si la noi, ca vedeam doar in filmele americane. Cand am terminat eu liceul, ne-am facut toti tricouri albe pe care am scris un mesaj si am “defilat” pe Kiseleff, strigand in fata ambasadei Rusiei, “Rusia, muie Rusia”, de au paralizat toti profesorii si au iesit aia din ambasata, riscand un adevarat conflict diplomatic. Era tocmai cand il arestasera pe Ilie Ilascu, iar pustanii inca mai nutreau sentimente nationaliste. Astia acum se imbraca americaneste si–si fac poze romaneste. Se simt atat de mandri de cacaturile alea ridicole! Iar cea mai tampita faza e la poza de grup, cand isi arunca in aer tichiile alea. Cred ca m-as caca pe mine de ras sa-i vad imdeiat dupa, cum isi cauta si-si recupereaza mizeriile ale de pe jos… dandu-se cur in cur, binenteles, in amuzamentul general. :smartass:

Keifier


Cica asa le zice la esarfele alea enorme, stil fata de masa, de origina arabeasca. Le-am vazut purtate prima oara pe stadion, acum vreo 4 ani. Aratau interesant, erau destul de bine, desi n-as fi purtat, din cauza originii pe care o au. In peluze, acolo unde de cele mai multe ori se da ora exact in moda casual, erau chiar potrivite, pe langa faptul ca tineau de cald atatea ore de stat afara, mai mergeau si trase pe fata pentru mascare.
Acum s-au umplut strazile si cluburile de prostii d’astea. Toti tampitii poarta… de la copii de 18 ani, pana la baietei si fetite in pantalonasi diengi, care merg la disco. In plina vara, Vama Veche gemea de d’astia cu basmale asortate la tricou. La ce le foloseau nu stiu… dar aratau ca dracu. Panchisti si panchiste mici, beti si bete, slabi ca dracu… panchistii cred ca mananca numa’ lunea si joia, ca toti sunt uscati… se tineu de pahare si incercau sa-si pastreze coloana dreapta, ca parca ii trageau basmalele in jos. Hai ca la beieti e mai ok, par mai beieti cu alea la gat… dar la gagici mi se par oribile. Mai ales daca le poarta la maneca scurta. Bine ca nu le poarta niciodata la decolteu… N-am vazut vreuna care sa aiba pieptul rasfatat de natura si sa si-l acopere cu aia.

Ochelari Police

Ocelarii astia se purtau acum vreo 20 de ani in Romania, erau ok… eu le ziceam ochelari de sofer de tir, ca ii vedeam la soferii straini care tranzitau tara. Acu cativa ani am facut un revelion retro, unde una din senzatiile serii, pe langa mustata lui Talash, au fost si ochelarii astia gasiti prin vechituile lui tata. Daca as fi aparut atunci pe strada cu ei, radea lumea si cu curul.

Dar acum… acum e nebunie, ce cacat sa cauti intr-o companie selecta daca n-ai ochelari d’astia? In cluburi rock, spre scoala, in piscina, in valurile marii, pe scuter, pe stadion, la volan de dacie… sunt peste tot. Nu mai vorbesc de hi5… vad ca a cam inceput sa ma obsedeze site-ul asta, desi nu mai pierd demult vremea pe el. Pai daca si scrie pe ei “Police”… deja ar trebui sa il doara in cur ca n-are bani in buzunar decat de un redbull.
Ce ma framanta peste masura e de ce poarte fetele astfel de ochelari? Sunt oribili pe fete de femei! Ce nu suport eu fetele cu ochelari de soare, dar daca mai au si police d’astia nu-mi vine decat sa le servesc cu o scobitoare… cum avea celebrul purtator de ochelari Stallone, in filmul “Cobra” din anii 80.

29 de comentarii:

Anonim spunea...

ca de obicei, in incantatorul tau stil, ai dreptate.
la faza cu aparatul foto, la faza cu keifierul (cred ca asa se scrie si eu..daca nu, scuze pt informatia aiurea, se prinde lumea) si la faza cu ochelarii (am unii in gen doar pt masina sa nu orbesc la volan ca in cartea lu' Saramago) m-am regasit acu' ceva vreme.
aparatul meu foto starneste zambete daca fac o poza pe plaja la vama veche. pai parca locul ala era pt hipioti si punkeri chetari..in fine...
keifierurile (sau cum s-o pluraliza) nu le port de doi ani pe chestia da, prosteasca.."au toti meltenii"..si eu care il purtam din solidaritate cu cultura araba :))) ce dobitoc.
ochelarii sunt pt masina...ca cand am adormit cu ei pe plaja i-am indoit. de atunci, zac in toc.
roba nu am avut ca pe vremea mea jucam fotbal in orice eram imbracati, asa ca nu era cazu'.astia acum stau pe net uploadand poze cu buze tuguiate in robe (si imi amintesc de maicutele alea in filmele porno nemtesti din anii 70).
adevarul e ca toate sunt rezultatul unor oameni (ca sa nu se lezeze ca le zic generatie) fara identitate, fara sange in... (vba lui ion marin), fara personalitate, fara nimic. doar cu o conexiune la internet (acasa sau pe mobil).
la munca, ba!

DeModaVeche spunea...

S-au sesizat cei care nu vor sa comenteze aici... prietenii mei pozari, cica oricum nu se foloseste dysplayul la pozat, ca merge doar la vizionat. Se poate, dar nu-mi retrag cuvintele:D

O fata care s-a aratat indignata de parerea mea despre acei ochelari s-a convins totu rapid, cand a vazut poza asta:
http://pitzipoanca.org/wp-content/uploads/2008/09/ormtep986219-02.jpg

Romanian Pug Club spunea...

Na ca m-ai prins.. eu port un fel de esarfa la decolteu :)) deh, a venit iarna.

Anonim spunea...

Hahahahahaahaha...chiar ma uitam sa vad daca ai trecut "articolul" la Obsesii si, da...l-ai trecut.
Asaaaa....
Chiar nu am sa te mai intreb daca exista ceva ce nu urasti, pentru ca stiu raspunsul ;)
Poza de pe pitzipoanca :
"Not Found

Sorry, but you are looking for something that isn't here."

Pentru ochelarii tipul ala, depinde de model si de fatZa care ii "gazduieste".Sunt modele care vin aiurea la gagici, dar sunt modele care sunt facute pentru gagici si vin bine.
Oricum nu intru in polemici pe teme de moda cu tine :)))
Cu restul...de acord :)

kacioFCD spunea...

am cam fost si eu obligat sa port roba din`aia cand am terminat facultatea.La inceput m-am opus ,dar apoi am zis ca,ce naiba...eu imi faceam planuri pt anul in plus de studii ce urma sa vina si pana la urma reusisem sa iau toata examenele cu bine,15 in 20 de zile.Zic ca aveam dreptu sa fac "compromisu" asta :). Cat despre ochelari,am si eu din`astia.Ca doar am cochetat sau inca cochetez cu stadioanele,nu stiu sigur.Ai uitat sa zici ca tot ultrasu roman sau cum vrei sa-i zici are ochelari din`astia.Numai ca acum n-au dat ei drumu la moda asa cum au facut cu patratele si de ce nu..cu codita la spate.Iar fata cu ochelari din poza,pitipoanca pitipoanca,dar... :)

DeModaVeche spunea...

Justl... Da? E, cum sa intri tu in polemici pe teme de moda cu un roacker misogin, cu un ordinar in ale modei, un "de moda veche" fara orizonturi?! Ha? Pai nu te risti... ca daca, doamne fereste, ma pricep mai bine ca tine?! :))
N-oi fi eu vreun Razvan Ciobanu si nici rivalul sau, tot gay, dar care nu se pisiceste asa ca motanul ala... nu mai stiu cum ii zice... insa nu pot sa nu ma zagaiesc ca prostul la femei. Si de obicei nu-mi intra in voie stilul si mi dau cu parerea. D'aia nu m-am insurat pana acum :)))
Chiar nu am sa0ti raspund ca sunt destule lucruri pe care le iubesc. Daca pargurgi blogul asta, gasesti destule, dar voi le vedeti doar pe alea care nu va convin :D

Alex... vad ca tu le-ai avut pe toate. Si Mircea, dealtfel :) Nu-i bai, sunteti multi apropiati, dar stiti bine ca mie imi palce numai sa critic, nu sa si laud.

Khristine... mie imi plac esarfele, si cred ca merg la decolteu, e efectul mai mare cand e dezvelit. Dar nu cred ca ai fi acoperit decolteul cu o fatza de masa... oricat de frig ar fi :D

DeModaVeche spunea...

Da, Kacio... e ok scuza ta vis-a-vis de robe :))
La ochelari am vrut sa pun accent mai mult pe fete, ca nu merg deloc la ele... n-am vrut niciodata sa intru in amanuntele peluzei de baieti, ca nu cred ca am haz, ma enervez repede pe subiectul asta.
Pitzipoana pare gonflabila, totusi... deci are si ea o scuza.

Anonim spunea...

Ti-ai scos acele bondarule???
Ideea cu polemicile era ca desi nu port anumite chestii, le admir la atcineva. Si daca as fi zis ca-mi place vreo ceva, sigur ai fi zis ca tu o urasti.
NU mi-a trecut prin cap ca nu ai iubi frumosul and stuff.
Plm, pana la urma nu conteaza ce stil ai, conteaza cum sti sa-ti pui o haina si cum iti vine haina respectiva.
Mie poate imi sta bine si in "sHalopeta" :)))

Anonim spunea...

Aparatul imi lipseste.. :(( ca ma regaseam in toate :D
Eu macar recunosc... si`mi place ce scrii :))
Roba - am purtat, nu am scuza.
Keifier - doar cand e frig (nu suport sa merg cu gatul gol si altceva in afara de fularul meu in dungi -pe care nu`l pot purta pe strada- nu am)
Ochelarii - ii port doar cand e soare, nu si la club
Cred ca tind usor spre normalitate.. sau nu? :))
Ps: am parul cret si nu-l indrept cu placa, ai observat? :)))

DeModaVeche spunea...

La freze nu ma pricep, Sonnya! :)) Auzisem eu de instrumentul asta de frezat... placa. Dar nu m-am gandit sa studiez problema, poate pe viitor.

Nu e cazul sa credeti ca ma pricep la moda si ca vreu sa fac educatie... zic si io ce am pe creier. Dar eu zic ca e bine sa stiti ce apreciaza si ce nu, un baiat frumos, destept si momentan, fara bani. :)))

Radu spunea...

Acum vreo 2 ani erau foarte la moda tricourile cu Che Guevara. Toti pustanii aveau unul si erau mandri cu el. Apoi au ajuns toti cocalarii sa aiba si moda s-a cam stins.
Tot in perioada aia am vazut un tip la Victoriei la metrou cu tricou cu Mao Zedong (sau cum ii zicea) si l-am intrebat "tu stii ce ai pe tricou?" si el zice "da. e un comunist", la care il intreb "ai stat vreodata in frig la coada la lapte sau cu zilele la coada la butelii? sa te fi vazut atunci purtand tricou cu Mao sau cu Che..." Tipul nu a zis nimic. S-a indepartat de mine...
Si eu am obsesii de tot felul si cei care ma cunosc stiu asta. Apropo de ochelarii aia, anul trecut m-am luat de niste "hausări" din astia ca purtau ochelarii la 10 seara, cand deja era intuneric... deh, asa e la moda.

Anonim spunea...

Hahaha..tare comentariul lui Radu!!!
Si ma refer la faza cu ""ai stat vreodata in frig la coada la lapte sau cu zilele la coada la butelii?"
Da frateeeeee, cum era asta cu butelia, OMG!!!!
Imi lasam rand, adica capacul.Hahahaha.Fiind mica ma pacaleau ai mei cu 10 lei si ma duceam, ce era sa fac.
Si faza cu ochelarii seara mi se pare si mie de cacat.Sau la vreun club sa nu vezi nimic.
Am vazut-o odata pe una. Avea ochelari si tocuri...s-a intins pe jos ca nu a vazut o treapta. Hahaha

Anonim spunea...

sau nebanuit..ca mi-am uitat parola.

Cum ai scris de moda a si navalit hi5-ul peste tine! :)))) ,,Fi-le-ar moda a dracu!" vorba lu` tata...
Ai perfecta dreptate in priv ochelarilor de soare. Au fost creati pt a proteja de soare ochii sensibili. Se poarta afara, vara cand e soare puternic si iarna pe zapada + soare, nu la bec si nu noaptea pt ca afecteaza retina, iar daca adormi cu ei e si mai grav ca-ti intra-n nas sau iti scoti singur ochii.Stiu ca multi au auzit la scoala cum ca stelele ar fi sori dar asta nu inseamna ca tre sa le privim prin sticle cu protectie UV. Inca ceva importat, ochelarii, de orice tip, nu se aleg in fctie de tendinte ci dupa forma fetei, altfel risti sa arati ca dracu.
Cat despre decolteu, ce sa mai zic, ce rost are sa ti-l pui daca oricum ai de gand sa-l acoperi cu alta carpa?Stiu ca la decolteu nu poti sta cu gatu` "belit" da` decat sa arati ca tata veta cu basmaua cazuta dupa ce-a babardit-o ion in sura, mai bine-ti sufleci dupa gat niste margele si esti mult mai sexi si feminina.

Anonim spunea...

neaparat urmatorul articol sa fie despre decolteuri :))

kacioFCD spunea...

si obligatoriu cu poze.Multe poze :D

Anonim spunea...

amin! nenea autoru, sa scrieti ceva la comanda si de decolteie. mai ales ca timp ai berechet :))

vag

Anonim spunea...

Mai bine taceam din gura, nu? :))

Anonim spunea...

Kuuuoooaaaieeee...ce bine le zici, sa-mi sara lantu de la bicicleta direct la gat. M-am pisat pe soacra-mea de ras cand am citit astea cu robele si cu fata de masa la gat. Plm, ochelari d-aia am si eu...asta e. Mi i-a adus unu din america si chiar mi-au placut... Si de ce sa mananc ca-cat, acum vreo 4 ani ma holbam la un meci din Calcio si era un lazial cu o sapca fred perry pe cap si ochelari d-astia pe mecla. Mi-a placut cum ii statea gagiului si am zis: tre' sa-mi iau si io unii. Copiem si noi, de parca ar fi ceva nou in asta ;)). Hai ca te las. Ma duc sa imi sterg profilul de hi5, ca mereu te iei de astia care au asa ceva... Invidiosule.
PS: sper ca de ziua ta sa primesti un aparat foto d-asta cu obiectiv cat casa, o roba d-aia talent, o fata de masa de pus la gat si jur ca iti dau ochelarii mei la derby ( o sa arunc cu ei in voi, dar tu sa stii ca sunt pt tine ).

DeModaVeche spunea...

Deci propuneri... freze indreptate cu placa, decolteee. Hai ca scriu si la comanda, doar am stofa de ziarist!

Lecce... nu-ti sterge, ma, profilul de hi5, esti nebun?! Ultras fara hi5? Si io am, dar la mine nu se intampa nimic, nu ma baga nimeni in seama, cred ca n-am stiut sa-mi aleg pozelel care sa ma avantajeze.

Ma pis pe mine de ras cand ma gandesc la ultrasi in roba de absolvire si cu tichia aia pe cap. :)))

Anonim spunea...

pfoaaa...pai tocmai in asta consta smecheria, in cum iti alegi pozele. tre sa te vada lumea cu torta in mana sau cum incerci sa sari un gard pe care oricum nu il vei sari niciodata. aparatul foto tre sa fie nelipsit la meci, ca sa vada toti navigatorii amatori de "look ultra' ", cat de bine dai la bustu gol in timp ce urli in peluza.
cat despre hi5-ul meu, eu am restrictionat accesul musafirilor neinvitati. drept urmare nu se mai intampla nimic nici la mine... damn!!

Anonim spunea...

aveti sange in kuoaiee, puneti-le vizibile!

ba, Bob, sa moara termita...cum iti gasesc profilul ala?

Alex spunea...

gata, ba :D

Ålex

DeModaVeche spunea...

Lasati cautatul pe hi5... cautatul la scara blocului e la moda :D

Mihai spunea...

Frate, esti tare, iti multumesc pentru faptul ca mi-ai reintiparit in minte momente frumoase din viata (petrecerea cu pricina mai ales)petrecute alaturi de voi.
Inca o data iti multumesc profund, Zaxi

Mihai spunea...

PS: "cearceaful" ala de numeste Keffiah, Kuffiah sau kifiah, depinde de tara in care te afli, pana shi "ovreii" poarta asa ceva.

Anonim spunea...

Aaaaaah, nu pot sa pun poza, dar am gasit un comentariu, pus de tine pe un anumit profin de hi5.M-am spart de ras. Se pare ca fata a fost profund jignita ca te-a sters din "prieteni :))))

Citez : "fabulosi ochelari... zici ca esti de plastic."

DeModaVeche spunea...

Lasa fata in pace, ma... Am fost o javra! Mi-a parut rau dupa aia, in fond e treaba ei. Rar pun cometarii pe hi5, dar n-am inteles de ce nu l-a sters.
Peste tot iti bagi nasul :)

Zaxi, te pup cat esti de urat! :D

Anonim spunea...

Imi bag nasul peste tot, huh?
Da` cand imi zici mie cate ceva, nu-ti pare rau?
Oricum, mi-a cerut "prietenia" ea si ma uitam prin poze. Nu stiam ca o sa gasesc ceva. :)
Si na, chiar nu o sa-mi mai bag nasul.
Nici macar aici.
Mda.Hai pa!

DeModaVeche spunea...

Chiar n-am inteles ce te-a iritat asa...