marți, 23 decembrie 2008

Mosii nu mor niciodata!

.

"Ii astept pe toti in Piata Constitutiei sa doboram recordul mondial la bunatate, sa facem cunoscut Bucurestiul in lume" declara primarul capitalei, Sorin Oprescu saptamana trecuta.
Bucurestiul se pregatea de sarbatoare, spiritul Craciunului urma sa umple orasul si 4000 de mosi craciuni sa imparta cadouri copiilor, intrand astfel in Cartea Recordurilor. O initiativa frumoasa. Bucurestenii trebuie sa simta ca este Craciunul, copii trebuie sa se bucure de Mos Craciun. Adultii aveau nevoie de un costum de mos, le trebuia acasa, ba destui au fugit cu acele cadouri acasa... nu le-au mai impartit pe strada.
Recordul a fost doborat, copiii au fost mai fericiti, adultii s-au distrat, iar elevul lui Iliescu a devenit mai popular.
Se intampla duminica, 21 decembrie. In aceeasi zi un grup de tineri, maxim 200, cu varste intre 20 si 30 de ani, au participat la un mars fara legatura cu spirtul Craciunului. Demodat, neinteresant. Tinerii, marea majoritate suporteri de fotbal, din peluze, cu amintiri vage despre perioada comunista, au comemorat... si-au comemorat martirii cazuti in strada la Revolutie.






Doar ei, afara de marele regizor criminal, Iliescu, si-au mai adus aminte... Nici macar televiziunile n-au insistat pe aceste comemorari. Despre batranul senil care l-a insultat pe Iliescu sau despre marsul tinerilor, organizat de Noii Golani si Asociatia 21 Decembrie... nimic. Doar Predeal, Sinaia, aglomeratie pe DN1, cozi in supermarketuri, sarbatorile fotbalistilor, crime in Ajun, copii morti de Craciun, guvernul marionetei retardate si accidente tragice...
Intre timp, la fel ca si anul trecut, beneficiarii sangelui varsat in decembrie 89, continua parada infecta a frustrarilor romanesti... record mondial la tort si record mondial la carnati. Romania o duce bine, Bucurestiul se lauda ca taranul idiot care are masina de 20 000 de euro, dar n-are bani decat de o cola pe zi. Colac peste pupaza am aflat ca recordul cu mosi e spulberat totusi de portughezi.
Imi ramane obsesiv in cap cantecul sutelor de mii de romani iesiti pe strazi la Revolutie... "ole ole ole, Ceusescu nu mai e". Tin minte perfect o imagine, pe care n-am mai vazut-o de ani de zile... cu o fata in fusta, cocotata pe cladirea CC-ului, fluturand un mare tricolor cu gaura in mijloc, in timp ce uriasa multime din piata cata celebrul cantec de stadion, ce incununa marile succese. Si iar ma intreb obsesiv... unde au disparut acele sute de mii de oameni?

Un comentariu din Evenimentul Zilei, al unui om care a iesit in strada pe 21 decembrie 89, inainte de miezeria regizata de Iliescu din 22.

Noi am facut BARICADA la INTER pe 21,a clipa noastra suprema de glorie,am incercat sa redam libertatea voastra a celor ascunsi in case.Eram o mana de oameni flancati de taburile invaluite in fumul lor negru si intepator.Multi am fost [Citeste] impuscati iar tunurile cu apa ne udau .A doua zi scosi de activistii de partid din fabrici,voi cei care cu o seara in urma va ascundeati pe 22 prindeti curaj si il purtati pe brate pe criminalul de ILIESCU si intregul SISTEM care v-a distrus viata din '46 si pana in prezent.Multi dintre voi inca nu sunteti constienti ca sansa voastra de libertate a fost omorata in fasa pe data de 22 chiar de voi .Familia voastra,copii ,rudele sufera pentru ca atunci pe 21 am fost atat de putini iar voi nu erati impreuna cu noi.Putem sa fim o natie prospera dar voi erati cu SISTEMUL adus de bolsevici in tara si dupa atat amar de ani tot in acest SISTEM credeti. Pe 21 eu am castigat ratia mea de libertate,a fost clipa mea suprema de glorie,dar voi inca nu sunteti liberi.



Si nici nu va pasa
de cei ce nu mai sunt
de cei ce va acuza
de acolo dïn mormant

Niciun comentariu: