sâmbătă, 3 ianuarie 2009

De sezon - 1

.
Cum ne-au obisnuit televiziunile si ziarele, cauta si in cacat un subiect. Si ce subiect mai bun si mai interesant s-ar gasi imediat dupa miezul noptii de Anul Nou? Gunoaiele ramse in urma distractiei. Nu vedem cacaturile de emisiuni si personaje pe care le promovam, dar ne-am gasit sa scormonim gunoiul nevinovat de dupa distractie.
Este evident ca singura solutie in noptile de petrecere pe strada e lasarea gunoaielor pe jos... n-o sa existe alta niciodata. Se da un bonus firmei de salubrizare si aia e.
La intrebarea importanta a reporterului... "in cate ore veti termina curatenia?"... un angajat de la salubritate raspunde lejer... "pai cam in 3-4 ore, ca nu ma grabesc, sunt in timpul serviciului"
In acest filmulet n-a mai intrat si o replica sictirita a unei tiganci ce dadea cu matura, replica pe care am vazut-o la tv, pe net au scos-o... "ce sa le faci, daca asta e educatia la romani"
Mi-aduc aminte de o noapte petrecuta pe strazi in Roma, alaturi de mai multi prieteni... noapte de dinaintea zilei de Sfanta Marie. Toata ziua de Sfanta Marie au zacut gunoaiele pe strazi fara sa le ridice nimeni... ca la ei ziua libera e sfanta... si nu s-a mai ambalat nimeni.




Urmariti cifra fantastica 20...

"Serviciul de Salubrizare, din Resita, a adunat, dupa Revelionul petrecut in centrul civic al municipiului, 20 tone de gunoi. Si in Capitala, la kilome- trul 0, parcul din fata Teatrului National semana cu o groapa de gunoi."

"Distracţie pe cinste şi un munte de gunoaie după. Cu asta s-a ales oraşul Baia Mare după petrecerea de Revelion. Societatea Drusal a muncit pe brânci în dimineaţa primei zile din noul an. De la orele şase, un număr de 15 oameni au colectat din Piaţa Millenium aproximativ 20 de tone de gunoaie. Probleme cu cantitatea mare de mizerii au fost întreprinse şi în Piaţa Revoluţiei şi la Sala Sporturilor. Se pare că băimărenii au încă un stil dezordonat de a se distra la cumpăna dintre ani."

"Cele mai multe gunoaie s-au strîns din faţa Palatului Culturii şi de la Sala Sporturilor. Erau multe cioburi de sticlă, ambalaje de artificii şi de petarde", ne-a spus dl Ion Apostol, directorul SC Salubris. Gunoaie de acelaşi fel au fost adunate şi din alte zone în care ieşenii au petrecut Revelionul în aer liber, precum Podu Roş, Piaţa Voievozilor şi Tătăraşi-Oancea"

„S-a intervenit cu patru autospeciale pentru curăţarea străzilor şi cu 50 de muncitori pentru măturatul manual. Au fost în general PET-uri şi pahare“, spune Monica Jitariu, directorul firmei de salubrizare din oraş. În ultimii ani, arădenii şi-au făcut o tradiţie din a lăsa după fiecare Revelion 20 de tone de gunoaie."

Curios... cele 20 de tone de gunoi au fost in mai multe locuri.

Uite cum aratau imprejurimile stdionului Westfalenstadium din Dortmund, a doua zi dupa un meci ce Champins Ligue... Borussia-Udinese.

4 comentarii:

Dili spunea...

Haioase tonele migratoare...

DeModaVeche spunea...

Pariez ca "presarii" astia sunt in stare sa le plateasca si pe cele 20 de tone sa circule... numai ca sa aiba un subiect.

Am o boala fantastica pe modul in care fac astia presa.

Anonim spunea...

asa ca de inceput de an, ca tot am un caracter mizer, simt nevoia sa te corectez: 20 e numar, nu cifra. hai la multi ani

DeModaVeche spunea...

Mamaa, ce mi-am luat-o! M-ai spurcat :D
M-a dus in eroare sintagma aia cu "cifra fantastica 3 sau 7" din basmele lui Ispirescu.