marți, 6 ianuarie 2009

Fratii Damian si Puya

.
Din dorinta de a atrage cat mai multe genuri de oameni, unii artisti, cu sau fara ghilimele, fac niste compromisuri, sau chiar tampenii de iti vine sa crezi ca tu, un simplu amator, gandesti mult mai bine ca ei, meseriasii.


Damian Draghici e un tigan cunoscut pe unde o fi umblat el, a cantat cu diferiti artisti, o fi si apreciat pe afara, asta eu nu cunosc... doar ca a cantat pe scena cu Joe Cocker, Shaggy si cred ca terminatul ala e DJ Bobo.
A aparut prin Romania de ceva vreme, si-a tras o gasca de tigani lautari si dansatori, devenid producatorul unei chestii... proiect, cum se zice... de care tocmai noi romanii duceam lipsa. O trupa de muzica tiganeasca. A gasit omul o nisa, printre populare, manele, Cornelia Catanga, Nelu Ploiesteanu sau Taraful din Clejeani. E ok, nimic aiurea, mai ales ca el chiar se pricepe la ceea ce face. Nu stiu cat se pricepe sa cante, dar la muzica tiganeasca se pricepe.
E o muzica pe care o cunoasteam cu totii, doar ca n-o auzeam prea des. Ea a prins bine la... culmea... high class, lumea mondena, corporatisti, burghezi, ecologisti, salvatori ai planetelor si artisti, pacificatori, socialisti si vamaioti. Nu la oamenii de rand, nu la manelisti, nu la mase... Omul canta pe bani multi si numai in medii inalte.
Asta vara a avut concert la Arenele Romane... 6000 de oameni! Pe "gazon" au fost montate scaune din plastic, care cica s-ar fi scos la un moment dat, ca sa incapa si alti 1000 care erau la porti si nu mai aveau locuri. Ce Deftones, ce Sepultura, ce Megadeth?! Damian Draghici si tiganii lui au rupt... toata lumea entuziasmata! Ziarele l-au laudat, blogarii l-au periat, iar nelipsitii specialisti si-au dat cu parerea despre sunet.

N-am vazut decat o piesa, la TV, cu Damian & Brothers featuring... cine credeti?! Puya! Hip hop pe ritmuri tiganesti. Rime de cartier cu tarfe si bagabonti pe dansuri tiganesti. Ce plm muzicieni si producatori mai sunteti voi doi, Damian si Puya, de ati facut o asemenea cacanarie? Ce a fost in capul lor? Suna ca dracu! Ambii chiar se pricep la muzica... dar doar la aia pe care o fac separat. Am prins doar finalul sa va arat, dar chiar daca va place rapul sau tiganeasca aia, tot n-aveti cum sa-mi spuneti ca aceaasta colaborare e misto. A... ca e interesanta, cum au zis cei mai critici! E interesanta! Pai interesant e si un filmulet cu poponari... Fiecare dintre noi am vazut candva o secventa cu asa ceva si atunci, pentru prima oara am gasit-o interesanta. Nu si placuta.



Dragos Bucurenci zice: Singurul moment remarcabil: Puya cântând “Mişcă-te” cu trupa lui Damian. N-am mai văzut până acum un rapper pe aceeaşi scenă cu o trupă de ţigani. Jos pălăria!

E asa minunat sa zicem... "hmmm, interesant!"... cand de fapt e ca nuca-n perete. Cica la concertul respectiv, Damian a incercat sa promoveze mesajul diversitatii si tolerantei. Ma doare in cur de mesaje de toleranta si cacaturi d'astea... la concert canti in plm si canti ce trebuie, ca aia tre sa intereseze pe prost, cantatul... nu ce e cool in domeniu, politica sau propaganda.

3 comentarii:

Anonim spunea...

bucurenci, acest ipocrit atat de popular. nu intamplator...

DeModaVeche spunea...

SI parerea Cotidianului

http://www.cotidianul.ro/damian_lautarul_care_este-50730.html

Radu spunea...

hahahahaha, cum plm am vazut amandoi exact aceeasi faza? si eu frecam telecomanda in ziua aia si am prins chiar momentul cu Puya, care chiar mi s-a parut ca nuca in perete. Si mai ales din cauza versurilor de cacat din piesa...

Bagaboantele acum sunt doamne
Si baietii sparg bani cu panarame
Lumea e nebuna, curvele-s in top
Cine sunt eu ca sa le zic stop ?
Misca, misca, misca-te
Rupe, rupe, rupe-te
Hai toate tarfele
Vor sa rupa cluburile...
(le-am luat de pe net, sa nu crezi ca ascult puya)