luni, 15 septembrie 2008

My ass is on fire

Am dat ieri, din nou, peste o melodie recomandata de un prieten, care este mare fan al trupei Mr. Bungle. Nu cred ca ati auzit prea multi de ei. Astia sunt niste dementi, clar sunt dementi, dar extrem de interesanti, iar liderul lor, vocalul Mike Patton e absolut genial din punct de vedere muzical. Cu siguranta il stiti, chiar daca numele nu va spune nimic. E vocalul de la Faith No More... cel care a belit ochii femeilor cu celebra piesa Easy. Cred ca acea piesa era o exceptie, in rest, omul facand total altceva in muzica.
Am inteles ca Mr. Bungle are un dinte impotriva celor de la Red Hot Chili Pappers, care le-ar fi furat numele albumului "Californication". Drept dovada ii parodiaza tare bine aici.
Acu', eu stiu ca am multi prieteni care se pricep cat de cat la muzica si as vrea sa urmariti clipul, chiar daca se vede prost, sa ascultati piesa si sa-mi spuneti ce parerea aveti.
Pe mine ma obsedeaza melodia asta... parca se joaca cu creierii mei.

7 comentarii:

Anonim spunea...

phihihihihihihi
adevaru e ca dupa ce asculti piesa asta iti ramane pe creier zile intregi
p.s. de fapt scandalul Bungle / RHCP a pornit dupa ce kiedis a avut impresia ca Patton i-a "furat" miscarile in clipul de la Epic, al lui FNM. ulterior, raca a degenerat, si RHCP i-au sabotat pe cei de la Bungle pe unde au putut. adica santajau organizatorii de turnee ca ei pleaca daca o sa cante si Bungle, etc. dar faza cu californication e o coincidenta. Bungle isi numise albumul "california", iar cand a aparut "californication" al lui RHCP, au fost nevoiti sa astepte 6 luni ca sa isi lanseze propriul album.
oricum, "razboiul" a fost disproportionat, nu poti sa compari o trupa cu milioane de albume vandute cu una obscura, de care au auzit doar cativa. probabil de aia cei de la Bungle au recurs la mijloace "murdare" de a-i ataca pe RHCP.

Anonim spunea...

Si o chestie interesanta, legata de clip: in perioada '90-'92 (aproximativ) cei de la Bungle foloseau masti pe scena, ca sa nu stie lumea ca au acelasi vocal cu FNM, pentru ca nu voiau ca la concertele lor sa vina spectatorii sa-l vada pe ala care canta Epic, sau Easy, in loc sa vina sa vada pe Bungle. Mai mult, pe albumul omonim, lansat in '91, nu apar numele lor reale, ci pseudonime, din acelasi motiv. Iar pseudonimul lui Patton este Vlad Drac :)

DeModaVeche spunea...

"oricum, "razboiul" a fost disproportionat, nu poti sa compari o trupa cu milioane de albume vandute cu una obscura, de care au auzit doar cativa. probabil de aia cei de la Bungle au recurs la mijloace "murdare" de a-i ataca pe RHCP."
--------------------------------------

Aici esti ironic, ma, sau chiar e o trupa obscura?

Foarte tare ideea cu mastile... si eu care credeam ca Slipknot a brevetat-o :D Cu ce se mai ocupa Patton acum?

Anonim spunea...

Pai normal ca e o trupa obscura... Daca nu eram eu, in veci nu auzeai de Mr. Bungle. Nu cred ca in Romania sunt mai mult de 100 de oameni care asculta asa ceva.

Iar Patton e bine sanatos. A scos anul asta un album solo, A Perfect Place, vrea sa scoata un album cu cantonete italienesti, sub numele de Mondo Cane (deja am varianta live), tre sa scoata in curand un album Fantomas, cu influente electronice, ar trebui candva sa apara si al doilea album Lovage... deci e ocupat baiatu'

Anonim spunea...

O melodie grea maestre ,dar mie mi-au placut ...mai putin de la min 6'30'' la sfarsit.
A, mai este ceva ...in timp ce o ascultam imi veneau in minte imagine difuzate la tv din timpul razboiului din Irak , batai de strada intre suporteri , accidentari foarte grave din diferite sporturi...
M-ai facut curios , o sa-i caut si o sa ii ascult cu toate ca sunt de parere ca mai mult de 4 melodii pe zi nu ai cum s asculti!

Anonim spunea...

O melodie grea maestre ,dar mie mi-au placut ...mai putin de la min 6'30'' la sfarsit.
A, mai este ceva ...in timp ce o ascultam imi veneau in minte imagini difuzate la tv din timpul razboiului din Irak , batai de strada intre suporteri , accidentari foarte grave din diferite sporturi...
M-ai facut curios , o sa-i caut si o sa ii ascult cu toate ca sunt de parere ca mai mult de 4 melodii pe zi nu ai cum sa asculti!

DeModaVeche spunea...

Pai de la 6.30 e finalul apoteotic. E tot ce terbuia piesei! E ca un film cu final neasteptat... te tine cu sufletul la gura, pentru a se termina in cel mai belea mod. Smechera piesa!..