luni, 15 decembrie 2008

Galele Manelo-Kombat

.
Cred ca ar trebui sa inaugurez o noua categorie pe blog, ceva de genul... depasiti, expirati, demodati... nu stiu, mai ma gandesc cum sa-i zic, poate imi dati o idee.
M-am staturat de niste personaje intens mediatizate si mult prea penibile pentru vremurile astea. Televiziunile noastre de doi bani, dar si publicul needucat, continua sa le faca curul mare unor basiti care nu mai spun nimic demult sau care n-au spus niciodata, dar au stiut sa pacaleasca.

O sa incep cu un baiat simpatic, dar cu o prezenta asiduua in ultimul timp in mass media, si care chiar a devenit agasant... Catalin Morosanu, zis si Moartea din Carpati.
Baiatul e dat dracu... ci ca bate tot, sperie, omoara si da in cap. Daca n-ar avea fata asta simpatica, n-are avea deloc amuzament... si atunci chiar era grotesc. Insa a fost ok o perioada, nu ma interesa ce bate si ce face, pentru ca era clar ca nu poate face performanta cu o asemenea infatisare. Nu poti sa fii campion cu o asemena aliura de Sfarma-Piatra si cu zambet de capcaun.
Chiar mi-e drag uneori, mai ales cand este incuiat cu vreo intrebare banala, de vreun prezentator tv mai zelos. Beleste ochii aia mici si rotunzi ca de viezure facut in eprubeta si baga un zambet crispat, ca si cum tocmai a facut caca pe el. Daca va uitati atenti, o sa observati ca are capul triunghiular, iar cand face pe nervosul, aduce mai mult a copil care plange ca i-ai luat inghetata din mana.
S-au gasit unii destepti care sa-i exploateze imaginea asta. Ii fac promo-uri penale la tv si aranjaza lupte... aranjate. Mai mult sau mai putin.
I-au adus tot felul de anonimi cu care sa se bata, pe care doar i-a platit pentru un meci. Bani putini, ca doar nu erau luptatori, erau de meserie sparring-parteners, deci nici macar nu erau conditionati sa fie invinsi. Se apuca Morosanu de ei gospodareste, cu crosee tip ciocan, fara nicio tactica... stanga, drapta, stanga, dreapta... fara combinatii. Intr-un tarziu cadea... dar nu prea devreme, sa nu faca lumea scandal ca a platit sa vada doar cateva secunde. Niciun KO... doar lesinuri false de Coana Chirita.
Baietii astia aranjatori, in frunte cu Eduard Ieremie, acest Don King al caftelii mioritice, stiu meserie si nu intind coarda. Asa, ca pentru bani frumosi de la sponsori si tv mai baga si cate o lupta serioasa. De ce sa promoveze boxul? Ce, se scot bani din muzica simfonica sau din manele?


Din cate stiu eu, Morosanu n-a luptat serios decat cu Stefan Leko, de care a fost invins la puncte si cu Kemayo, de care a fost facut KO in secunda 25. Astia sunt doi luptatori la apusul carierei, care nu mai lupta decat in gale d'astea vrajite si nu s-au fortat prea tare cu el. Dupa ce a fost desfigurat de un geninchi al lui Kemayo, urmeaza episodul 2... revansa! Il aduca astia pe Kemayo la Bucuresti, asta nu se mai agita deloc si pierde binenteles la puncte. Morosanu si-a luat revansa, Kemayo banii.
Ultimul meci aranjat s-a "disputat" sambata. Reclame, promo-uri, interviuri, bilete vandute, vedete prezente... baietii il aduc sa se bata cu Moartea din Carpati pe mai cunoscutul Gary Goodridge. Asta e un fost campion de scandemberg prin 90 si un excelent incasator. De aceea este cunoscut... omul rezista bine la pumni, a invatat meserie de la idolul sau... sacul de box. De aceea a avut multe meciuri cu mari campioni... majoritatea pierdute binenteles.
Gary Goodridge, 43 de ani si 107 kile, canadian de origine din Trinidad Tobago, vine sa se bata cu Morosanu la gala de box intitulata "Vin americanii", iar cantarul oficial are loc in emisinea lui Maruta. Tare retardate si numele astea gasite... "Vin americanii" la Ploiesti, oras bombardat de americani in al doile razboi mondial... "Ia-si dai" la Iasi... Se umfla Buza-ul" la Buzau
Goodrige nu da absolut niciun pumn pe tot parcursul meciului, ci isi pune un brat la ficat si pe celalalt la cap, mutandu-l stanga dreapta, dupa loviturile previzibile ale romanului. Roman care da numai crosee la fata, unde adversarul se descopera din cand in cand, ca sa vada lumea spectacol. Nici o lovitura nu merge spre barbie, pentru ca acolo paote fi fatala, doar pumni in falci si lovitura josa de picior stang, previzibila ca pantoful aruncat spre Bush. Canadianul vedea cand vine lovitura de picioar si isi ridica si el picioarul sa nu i-l prinda pe podea si sa se accidenteze. Cand deja publicul incepuse sa flluiere penibilitatea, prietenul luptatorilor se da lovit la picior si abandoneaza. Aceste abandonuri "pe baza de picior" sunt foarte des intalnite in meciurile aranjate, fiind cel mai potrivit mod de a iesi din scena si nebatut si cu banii luati.
Sunt si alte exemple cu alti "mari" luptatori romani... Ciprian Sora il "bate" pe un amarat... si Daniel Ghita se face ca-l bate pe un maimutoi care a si cazut ca panarama cand a intrat in ring. Ce poate fi mai elocvent? La primele lor meciuri tari, Ghita e facut NB (adica noapte buna), iar Sora KO... Binenteles au loc si revansele... Ghita invinge printr-un pumn dubios si o cadere teatrala a adversarului, insa Sora isi ia iar fatala.
Asta nu e tot ce miroase in lumea asta a lor... Mai sunt VIP-uri paltite sa fie prezente... Doroftei, pe langa punga de seminte pe care le terfeleste in timpul meciurilor cred ca-si mai ia si ceva marunt sau penibilul sa descoperitor, Titi Prosop, celebru pentru ca tragea cu dintii din prosoape cand era sub tensiune, iar acum cand vede camerele indreptate spre el, trage cu dintii de ce-i vine la indemana... batiste sau servetele. Mai sunt interlopii din fiecare oras unde merge circul, sunt cefele graose cu lanturi pe ele, insotiti de pizdele maneliste, mai sunt comentatorii tv platiti sa se agite pt romani, mai e Radu Pietreanu de la Vacanta Mare care e arbitru judecator, nu stiu pe ce cunostinte, dar si cel mai cunoscut arbitru roman, cheliosul ala cu cioc, astfel ca cei care castiga in galele astea sunt aproape toti romani.
Desigur, tot circul asta ambulant nu ar fi fost asa imputit fara regii in materie de susanele, cei care au manelizat tot ce le-a incaput pe mana... Pro TV-ul! Nu mai e totusi mult pana cand pocnitii care urmaresc cu sufletul la gura astfel de gale, isi for da seama ca niciunul din "marii luptatori" nu va ajunge in K1 si nici nu se vor bate vreodata intre ei.
Saracu' Morosanu, in afara de conditie fizica si pumnii din fundul curtii, nu mai are altceva... nici aparare, nici combinatii de lovituri, nici picior drept, nici tactica, nici tehnica.
Dar zambetul sau crispat face milioane cand isi bat joc producatorii de el!

4 comentarii:

Anonim spunea...

mass media = pro tv, pro sport, sport.ro ? nimeni alticeva nu-l promoveaza pe clovn

am avut eu licenta pe tema "stirilor sportive", cat sunt monden, cat sport, cat fapt divers etc. si concluzia mea a fost ca AVEM stiri sportive, insa nu prea se uita lumea la ele... toti prefera show-ul

vag

DeModaVeche spunea...

Chiar ai dreptate... nu prea l-am vazut in alta parte decat la Pro.

Anonim spunea...

"niciunul din "marii luptatori" nu va ajunge in K1 "

nu sunt fanul handicapatului, mai ales ca isi bate joc in ultimul hal de haka, dar prostalaul de morosanu a luptat deja in 3 gale k-1, la budapesta, amsterdam si taipei. si tot in apararea "diavolului", trebuie mentionat ca, la ko incasat de la kemayo, morosanu i-a rupt aluia o coasta (kemayo a abandonat inaintea meciului urmator), apoi si-a luat revansa in fata lui in romania (bine, aici probabil e valabil ce ai scris tu mai sus, cu meciuri aranjate and shit). dar tot prostu de morosanu l-a batut pe un japonez care a mai luptat in k1, si ala clar n-a fost meci aranjat.

oricum, in rest sunt de acord cu tine, mai ales la partea cu pro tv = televiziunea manelista... dar asta e valabil peste tot in romania. la noi nu exista vedete reale, asa ca sunt promovate toate nulitatile si toti cretinii. iar astia prind atat de bine la publicul din romania pentru ca prostimea se identifica foarte usor cu ei.

DeModaVeche spunea...

Da, ma.. K1 asta din Europa e un fel de cupa africii pe natiuni.
Lui Kemayo i-a rupt coasta din greseala, pentru ca se arunca ca tampitul cu capul inainte si da cat poate... asta o face bine. Insa in timp ce dadea ca disperatul, ala cu coasta rupta, a avut tot timpul sa-i faca o priza la ceafa si sa-i arunce ditamai genunchiul in frunte.
E pe youtube lupta cu japonezul ala... il bate fara nimic interesant, e praf si ala.