sâmbătă, 24 ianuarie 2009

Eurovision

.
Am vazut pe happyhour.ro ca Maruta prezinta melodiile care s-au calificat in semifinalele Eurovision. Intotdeauana acest concurs a fost bun doar pentru scandalurile si cancanurile iscate in jurului, participarea in finala europeana sau castigarea ei nefiind asa de importanta. Toata suflarea muzici comerciale romanesti participa an de an, multi cu piese si aparitii exterm de slabe, dar cautand intotdeauna sa-si lege participarea de un scandal sau de o discutie, doar asa sa mai auda lumea de ei.

Facand pe cunoscatorul, o sa-mi dau cu parerea despre piese si cantareti. La prezenta scenica ma refer doar strict la cum au venit la Maruta, dar mi-e greu sa cred ca se vor schimba radical in finala. Orice scenografie ar face, imaginea nu se schimba prea mult.
Apasati pe numele lor pentru a vedea piesa.

Blaxi Girls - Dear mama

Celebrul Costi Ionita le produce pe aceste fete, gasind astfel o "nisa" in muzica romaneasca... trupa de fete cu instrumente. Nu e asa penibil cum ma asteptam, dar au destule parti negative. Fetele sunt destul de uratele, probabil alea frumoase canta alte stiluri, iar felul cum se imbraca nu spune nimic. In curand cred vor ajunge reginele playback-ului, pentru ca nu le vad vreodata sa cante live stilul asta. Vocea e "imbogatita" evident in studio, piesa are influente din manelele de jale, iar ele n-au niciun farmec. Versurile sunt copilaresti, despre mama, si cica au semnat deja contracte in Anglia, Rusia si Italia. Sa fim seriosi... Doamane, ce urate mi se par femeile cu chitari!
Piesa slaba, prezenta scenica slaba.

Tina si Cornel - Pleaca

El e fost component Vank, acum doar compozitor. Le are cu aceasta meserie, dovada fiind si vechile piese Vank, dar si mai multe compuse pentru "noul val" mai comercial. Ea este fosta componenta Asia sau Pops si s-a hotarat sa se apuce de o muzica mai serioasa.
Piesa e live, dar aici o canta doar cu pianul, in original este altfel. Asta e o bila foarte alba, Cornel dorind sa pastreze varianta originala pentru finala. Gagica e frumusica si aduce un pic cu Natalia Imbruglia, iar daca ma interbati... are un farmec deosebit. Si vocea e bunicica , chiar daca ramane o impresie ca e incepatoare, iar piesa aduce un pic a Vama Veche. Nu cred ca are vreo sansa pentru ca nu e asa de comerciala, nu va prinde niciodata la publicul larg... acum depinde si de varianta originala pe care n-o stiu.
Piesa excelenta. Prezenta scenica buna.

Costi Ioniţă - Can you forgive?

Celebrul Costi iar participa cu nu stiu cate piese. E tare atunci, chiar daca mie nu-mi place. Piesa asta este exact stilul lui, dar inceputul imi aduce un pic aminte de Joan Osborne - What if God was one of us. Cred ca are sanse destule, este exact genul care "se cere". Nu-l vad cantand bine aceasta piesa live, pentru ca pe refren vocea e prea sus pentru talentul sau vocal. Fetele cu viori si clarinet sunt cam la vrajeala, oricum chitarile si tobele sunt in prim plan.
Piesa buna. Presenta scenica slaba.

Nico şi Moni-k - Disco maniacs

Piesa e compusa de Laurentiu Matei de care eu chiar n-am auzit. Nu cred ca are nimic interesant in ea, are un ritm banal, vocile chiar daca live, nu reusesc sa dea suflu piesei. Fetele canta binisor, doar Nico parca nu prea canta cum trebuie, iar ritmul e prea rapid chiar si pentru vocea Monicai, care are unele ezitari cand isi pierde suflul. Vocea si tinuta lui Nico nu se potrivesc deloc cu varsta pe care o are. Fetele sunt imbracate foarte prost, nici cele mai frumoase nu prea sunt, iar daca nu cantau live erau chiar penibile.
Piesa penibila. Prezenta scenica slaba.

Imba - Round & round

Fata asta e tot la capitolul Costi Ionita si vreau sa va zic ca o am la prieteni pe hi5. Stiam sigur ca avea niste poze cam penibile, dar nu le mai vad. Aici aveti pagina ei. Nu stiu cum s-a intamplat, dar cred ca fata si-a facut promovarea pe hi5 pana sa obtina o piesa mai serioasa de la Costi.
Melodia e antrenanta, in stil american asa, cu o clapa cu sunet de Doors. Nu-mi inspira nimic, doar backing vocals-urile si cracii ei parand cu ceva farmec. Apropo, cred ca una dintre fetele din spate care canta si cu Nico si Monik, este Jojo. In spate sunt si un fel de instrumentisti ce mimeaza si care nu conteaza aproape deloc. Vocile sunt live, dar melodia nu le solicita prea mult.
Piesa penibila. Prezenta scenica slaba.


Dalma - Love was never her friend

Trecem la capitolul Moga. Nu stiu cine e fata asta care canta, dar are voce ok si aduce a Christina Aguilera. Melodia n-are prea mult farmec si nu e in stilul ce l-a consacrat pe Moga. Faptul ca nu prea sunt lucruri de spus despre piesa, imi demonstreaza ca nu e mare lucru de ea.
Piesa ok. Prezenta scenica slaba


Alin Nica - Don`t leave

Nici baiatul asta nu stiu cine e si nici compozitorul George Hora. Nu debordeaza de talent si nici fete comerciale nu au, dar au cantat live. Piesa e cam naspa si imi aduce cu Celin Dion, iar chitara suna a "Aicha"
Piesa slaba. Prezenta scenica ok.

In total sunt 24 de piese si nu stiu daca o sa le prezint pe toate. In zilele de 27 si 29 ianuarie 2009, se vor desfasura cele doua semifinale, in care se vor prezenta cate 12 piese din cele calificate.

Sambata, 31 ianuarie, castigatorii se vor confrunta in marea finala Eurovision 2009 pentru a reprezenta Romania, la etapa internationala a concursului din 16 mai, de la Moscova.

5 comentarii:

Mariana spunea...

mai bine puneai linkurile d p youtube.alea puse de tine imi merg infect(nu stiu cum e la altii).
ia sa vad eu ce zice candidati are Suedia......mhm...mhm...dalma-mi place.
plus ca o mel in engleza e de nspe ori mai bine vazuta...ca eurovisionul nu e concurs doar pt RO....tre sa inteleaga toti ce zic aia acolo....luati exemplu de la ABBA pt Dumnezeu!

DeModaVeche spunea...

Merg bine link-urile.

Din cele 24 de piese calificate in semifinale, doar asta a lui Cornel si inca una sunt in romaneste... si culmea, dar sunt si cele mai bune. Ei probabil n-au scos piesele astea special pt Eurovision, o sa vedeti sa astea doua vor ramane multi ani, spre deosebire de majoritatea, care sunt doar de duzina. Mai e una a lui Moga in romaneste, dar e acuzata de plagiat si cred ca a fost eliminata.

Varianta originala a piesei "Pleaca" ascultati-o aici:

http://www.trilulilu.ro/escvision/f548af696fb546

Piesa asta a intrat in semifinale cu cele mai multe puncte. Numai ca in finala va vota publicul, ceea ce va da peste cap tot.

Anonim spunea...

Aaaa, baiatu' frumos de la Vank! :)
Credeam ca-i celalalt, ala cu gura mare :))

Draguta piesa, mai mult in varianta de la Maruta. Da' eurovisionu' oricum ii degeaba, deci nu-i mare bai daca nu ajung ei acolo...

DeModaVeche spunea...

Eurovisionul e degeaba pentru muzicienii seriosi. Poate doar sa-si doreasca un pic de reclama doar daca sunt la inceputul unui proiect.
Pentru d'astia gen Costi sau Moga e o mana cereasca.

Piesa asta in original chiar are ceva din Vank. Vank n-a fost niciodata o trupa mare, n-au fost deloc mari instrumentisti, dar au avut multe compozitii excelente.

World Wide Alinoi spunea...

Le-am vazut pe toate, de placut imi place tot Pleaca, in ambele variante.
Am mai retinut doar doua:
Nico si cu Mico :)) - de ce simt femeile astea nevoia sa cante nazalizat, de zici ca au sosete indesate in nas?
Dalma - engleza impecabila