miercuri, 21 ianuarie 2009

You'll never walk alone, red cunts!

.


Andrei Vochin a aflat ce înseamnă You'll never walk alone / Imnul imnurilor

Cind o sa vina vremurile si o sa vedem asemenea atmosfera si pe stadioanele din Romania? Cam cati ani cred-ti ca vor trece 30-50 ani…

Canta frumos englezii. Superb. Cantecul e fabulos!

M-am saturat de toti suporterii adevarati, din ziare, de pe forumuri, de la tv sau din tribunele oficiale! De toti ce nu prididesc cu laude la adresa acestui imn si a acestei echipe. La fiecare meci al lui Liverpool in direct la tv, comentatorii il ridica in slavi si torc de placere, iar suporterii adevarati dau teveul mai tare si isi umplu inima de "fotbal adevarat".
Ma pis pe fotbalul vostru, voi nici macar nu ascultati "destepta-te, romane" cand joaca nationala, dar dati din coada cand ii auziti pe englezi... aceste simboluri ale fair-play-ului fotbalistic.

Aud extrem de des ca englezii sunt cei mai tari. Joaca cel mai bine, canta cel mai frumos si sunt cei mai fair. Ma uit si eu la meciurile lor, imi place jocul, imi palce cum canta, dar ma pis pe fair-play-ul lor, pe ipocrizia lor si a celor care ii admira din acest punct de vedere!
Cum vedem un meci in direct cu Liverpool, cum apar o gramada de mirati si fascinati de ei. "Cand o sa cantam ca ei?". Auzi ce-i freaca pe ei... Intotdeauna "suporterii adevarati" ii intreba chestia asta pe "asa-zisii suporteri"... adica aia din peluze care merg peste tot si care mai fac si balamuc. Ca noi, toti suporterii romani, de ce nu suntem in stare? Pai nu suntem pentru ca suntem putini, prosti, nepasionati, mancatori de seminte, de cacat, pentru ca n-avem stadioane care sa mentina sunetul si nici jucatori care sa simta ceva pentru noi.
"You'll never walk alone" este simbolul fotbalului modern, al globalizarii fotbalului. Multora asta va palce. Modernul, globalizarea! Privesc filmuletul de la inceput. E intradevar inaltator, dar care mai e farmecul fotbalului cand vezi cum canta imnul acesta al anglezilor, pana si fanii Bercelonei... secunda 13. O sa ma intreb mereu, de ce? De ce sa-l cantam cu totii, ca-mi bag pula-n el. In finalul filmuletului vad vreo 4-5 tigani, turci probabil, cantand cu foc, imbracati in tricoul lui Liverpool. Nu prea imi vine sa cred ca sunt turci, n-as putea crede ca englezii permit unor turci sa le stea alturi, mai ales dupa ce i-au spintecat la Istanbul pe aia de la Leeds acum cativa ani.
Cum este posibil asa ceva? De ce sa ma pup eu cu englezii si sa fac schimb de fulare si poze si sa ne bucuram impreuna de meci?! Ce-ar fi fotbalul fara rivalitate? Nu intelegeti ca prin rivalitate, ma refer la violenta. Dar fotbalul nu e porumbelul pacii...


In 2005 la Liverpool a venit Juventus, pentru un sfert de finala in Champions Ligue. Era primul meci dintre cele doua echipe dupa tragedia de pe Heysel, la fix 20 de ani de atunci. Englezii, fairplay, s-au pregatit cu flori si aplauze, in memoria celor 39 de italieni pe care i-au omorat atunci pe stadion. Au inceput sa-si cante celebrul imn si au scris pe toata peluza, din cartoane, in italiana, cuvantul "AMICIZIA". In acest timp, suporterii torinezi prezenti, s-au intors cu spatele si au ritidat degetul mijlociu in sus, cantandu-si imnul national. Ei nu au uitat si n-au iertat ce au facut englezii atunci. Si n-o vor face niciodata, fie ca sunt milanezi, romani, torinezi sau napoletani. De aceea, de cate ori joaca vreo echpa englezeasca in Italia, in orice oras, sare sange de englez. De aceea nu au apreciat gestul facut de englezi dupa 20 de ani, iar la meciul retur de la Torino i-au atacat.

Nu e frumos, nu? Fotbalul n-o sa fie niciodata frumos la capitolul asta. Oricat s-ar lamenta "suporterii adevarati" si oricat ar vrea presa, fifa sau autoritatile.



Nu e ironic? Au ajuns sa puna imnul lui Liverpool pana si pe imaginile cu italienii morti pe Heysel.

Muie fotbalului modern! Fotbalul modern oricum a invins in 85 pe Heysel, cand partida s-a desfasurat pana la capat cu mortii pe marginea terenului.

.

36 de comentarii:

Anonim spunea...

NO AL CALCIO MODERNO!

perfect de acord cu Bob! parca mi-a citit gandurile, mai ales la aia cu ipocrizia...
fotbalul modern e gay.

http://img81.imageshack.us/my.php?image=odioliverpoolrt0.png

ONORE AI CADUTI DELL 29 MAGGIO 1985!

World Wide Alinoi spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
World Wide Alinoi spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
World Wide Alinoi spunea...

Bai, englezii, ca natie nu mi-au placut niciodata, iar antipatia s-a marit dupa finala aia (din 2000 si ceva) castigata in stilul mioritic, la marele noroc, jucata impotriva alora de la Bayern. Ce noroc au avut atunci aia de la Manchester...
Mi se sopteste din public ca a fost in '99. Pardon si multumiri, publicule :)
In fine, revenind la subiect, habar n-aveam de ce s-a intamplat la Heysel. Am citit acum pe wikipedia despre asta si despre celelalte evenimente asemanatoare (din Buenos Aires, Moscova, Sheffield si Accra). Oribil.
Pleci de acasa cu gandul ca-i vezi pe ametitii aia jucand, si nu te mai intorci...

World Wide Alinoi spunea...

O mica precizare: au fost 39 de morti, marea majoritate italieni (31, daca am retinut eu bine) si au mai fost sapte belgieni si un francez. Zona aia nici nu trebuia sa fie "populata" cu italieni, ci cu unii de-aia gen tribuna 1, neutri, dar printr-o conjunctura oribila oamenii aia au ajuns acolo...

DeModaVeche spunea...

Povestea pe scurt.
Peluza cu englezi... Marea majoritate erau de la Liverpool, dar si destui de la alte echipe, avizi de meciuri tari si violenta, mai ales ca intalneau italieni, alti baieti rai in domeniu.
Au atacat spre tribuna a 2-a, fara prea amre ura, mai mult la "show"... le placea cu se vede... multi atacau si multi fugeau.... mai ales ca acolo erau italieni familisti si cuminti, plus multi belgieni, veniti sa vada un meci mare in orasul lor.
S-a intamplat tragedia, multi morti... fanii italieni de la peluza au sarit si ei in teren... iar meciul s-a disputat cu mortii langa ei. Capitanul de la Juve, Platini a acceptat ca fobalul sa continue. Acum este rpesedinte la UEFA.

DeModaVeche spunea...

Mie imi palc englezii... si la fotbal si la suporteri si ca natie.

Dar mor pe ipocrizia asta, cum ca sunt cei mai fair play si cei mai frumosi. Nu e deloc asa.

Cand i-au taiat turcii pe aia de la Leeds, au facut-o pentru ca englezii s-au pisat pe steagurile turcesti in centrul orasului.

Nu-mi plac echipele mari englezesti, nu-mi plac nici actualii lor suporteri, nici macar nu se mai canta pe stadioanele echipelor mari, afara de Liverpool.

Singura echipa pe care o simpatizez din Anglia e Leeds.

Mariana spunea...

gata.stai acasa.nu mai pupi nici o deplasare.
refuz sa mai imi sara inima din piept de neliniste ca umblii tu dupa cine stie ce bezmetici...nu nu.
am zis!
si stii raspunsul in caz de refuz:
'daca tu mai stai...eu ma culc!'
sa-ti fie de luare-aminte,ok?

Anonim spunea...

ti-a trebuit blog. ti-a trebuit libertate de exprimare. na, belea!

Anonim spunea...

Bahahahahahaha!
Gaina s-a transformat in cocos si cocosul in mielusel?
Cool.

Anonim spunea...

si la bruges parca au cantat aia you'll never walk alone, sau nu mai tin eu minte (vag)

mie imi plac si anglia, si lfc. la fel cum imi place si romania si fcd. insa in ambele cazuri, nu suport conducerile si oamenii care "iau deciziile" (cu mentiunea ca nu ma intereseaza politica engleza).

am fost si pe heysel, ca tot aminteai de el ... oamenii au acolo muzeu, poze, filme etc. ... ca fapt divers, belgienii au facut un produs de marketing (cel putin asta a fost impresia care mi-au lasat-o mie) din ce s-a intamplat atunci, cu camera memoriala cu numele celor morti, tricouri cu data, plachete 29/05/85 s.a. = aiurea

DeModaVeche spunea...

Astia din fotbal vand pana si mortii de pe stadioane.

Au cantat si aia de la Brugge atunci, insa a iesit ceva destul de lesinat. I-am si filmat:

http://www.youtube.com/watch?v=ce1niw_BGPo

Din ce stiu il mai canta Celtic, Brugge, inca una din Scotia, cred ca Hibernian, si una din Olanda, nu mai stiu care, poate Feynoord

Anonim spunea...

ma, Boaba.. nu stiu de ce...dar am impresia ca ai scris asa... cu greutate postul asta.
cu o galusca in gat...

Razjudec spunea...

pentru ca nicio echipa din Romania nu iese afara,romanul privind la champions league se ataseaza de o echipa de afara fara sa vrea.
De mult ori ca a castigat champions league,sau cupa uefa,sau pariuri la bere cu prietenii.Din aceasta simpla simpatie devin fani.
Si mie mi-ar placea sa ajung pe Old Trafford.

DeModaVeche spunea...

Foarte bine, multi au simpatii chiar serioase in Anglia sau Italia. si eu am avut, dar nu stiu de ce nu mai am decat vreo 2-3 mai mici.
Dar asta nu inseamna sa ne tot lamentam de cat de frumosi sunt ei si ce urati suntem noi! Stim asta, dar mai da-i in pula mea, ca prea le facem statui si ne inchinam la ei.

Despre ce zici, Alex?

World Wide Alinoi spunea...

Ma bag si eu in seama, fara pretentia ca sunt foarte la curent cu fotbalul.
Faza asta cu echipele romanesti care nu joaca afara e falsa. Au jucat in ultimii 19 ani, si-au jucat si inainte de '89, iar unele dintre ele au avut si rezultate.
Nu cred ca eventuala simpatie pentru o echipa de afara e motivata de asta, daca ma intrebi pe mine.
Ba chiar mi se pare o idee preconceputa, la fel ca aia care speculeaza ca, in afara de fotbal, nu prea ai ce vorbi cu huliganii.

Anonim spunea...

@ Bob: ma refeream la raspunsul tau dupa o replica a marianei :D

de acord cu bob. de obicei, cei care spun: tin cu x echipa de afara, de aici nu imi place nimeni, tin cu echipa din ghencea. de multe ori, astia nu stiu sa deosebeasca un offside de un corner.
sunt si aia care tin cu echipa de la margine de bucuresti si mai au si 4-5 echipe "simpatii" de afara, in principal, echipe cu trofee. cat mai multe.
e vorba de psihologia acestor "suporteri", e mult de vorbit.
iar privitul la champions league asortat cu placerea de a vedea fotbal in competita asta moderna e.....cum a descris bob in articol.

World Wide Alinoi spunea...

Hai, frate, cum sa nu stii deosebirea asta?
Offtopic: tot cu orele astea care ma zapacesc pe mine ramai? Scrie si tu acolo gmt+2 si gata :D

DeModaVeche spunea...

Asa e, Alina... Mai ai ce sa vorbesti afara de fotbal cu huliganii... despre bautura, femei, droguri.

Ba chiar si despre shoping, tzoale, clubin, moda si alte treburi serioase.

Anonim spunea...

1 la mana, alex e juventin, asa ca nu se pune ce zice el. stiu ca si el o sa zica de mine ca sunt fan liverpool, dar el e mai fanatic decat mine.
2 la mana, mie imi place liverpool de mult timp, dinainte de a deveni preferata tuturor comentatorilor tv. prima oara cand a, luat contact cu LFC a fost cand eram copil, prin 85-86 si am vazut la un var de-al meu un poster cu echipa. tin minte ca unul din jucatori semana perfect cu taica-miu. dar am inceput cu adevarat sa tin cu ei prin 97-98. Tin minte si acum echipa lor, a ramas un fel de echipa ideala (ca Dinamo 98, pe care pot s-o recit noaptea la orice ora m-ati scula din somn): Mc Ateer, McManaman, Robbie Fowler, Michael Owen, Paul Ince, Danny Murphy, Phil Babb, Carragher sau Patrik Berger. Gerrard era la juniori pe-atunci :)

Nu stiu ce m-a atras la LFC pe-atunci. Poate faptul ca (la fel ca Dinamo) nu mai luase un titlu in Anglia de prin '90 (poate or lua in sfarsit anul asta titlul, dupa aproape 20 de ani). Oricum, in comparatie cu Man U sau Arsenal, LFC erau un fel de rapid, niste boemi... In cupele europene ieseau afara din primele tururi, in campionat terminau de la 4 in jos... Nu erau o echipa cu care sa tina orice cocalar. Erau mai underground :)

Chiar si acum cativa ani, cand a inceput revirementul lor, nu prea erau luati in serios prin champions league. nu aveau loc de de-alde barcelona, real, milan, chelsea sau united. inca mai erau cotati cu sansa a doua cand jucau intr-un "derby" de champions league. totul s-a "stricat" dupa cxe ai lau UCL, cand deodata lfc s-a transformat in "cea mai frumoasa echipa", "miracolul de la istanbul" etc. deodata toti si-au dat seama ce echipa misto e liverpool, ce frumos canta englezii la 0-3, cum se aude YNWA etc.

oricum, liverpool inca nu s-a "cocalarit" total. prostimea inca tine cu barsa sau real, si are treburi mai importante de discutat, ca de exemplu cine e mai tare, ronaldo sau messi. dar nici nu mai e mult. deja s-a imputit treaba cand l-au cumparat pe torres (care trebuia sa ramana la atletico). iar acum am auzit ca niste arabeti vor sa cumpere lfc pe juma de miliard de euro. asa ca in juma de an cred ca se va strica de tot treaba. pana acum era chelski, acum a venit city, urmeaza "al liverpool". si probabil ca o sa renunt la ei. deja ma gandesc sa ma reprofilez pe lincoln city, din liga a 4-a. am auzit ca joaca si un roman la ei.

cat despre faza cu fair play-ul, pai cam asa si e. in teren nimeni nu poate nega ca fotbalul britanic e cel mai fair play din lume. tin minte o faza cu robbie fowler, cand a refuzat un penalty acordat lui lfc. a recunoscut ca n-a fost fault, sau ceva asemanator. iar in tribune, oricum la meciuri nu se mai intampla nimic in anglia. doar cand mai scapa pe afara isi fac de cap. iar fanii lui liverpool au devenit unii din cei mai cuminti de cand cu heysel.

si ca tot veni vorba de tragedie, intr-adevar a fost provocata de englezi, dar a fost cauzata de proasta organizare a belgienilor. nu erau garduri despartitoare intre suporteri, nu erau porti de siguranta spre teren sau spre afara lui. cei care au murit au murit pentru ca au fost sufocati sau calcati in picioare de multimea speriata. iar hotararea de a continua partida nu a fost luata de liverpool, juventus e la fel de vinovata aici. spunea bob ca acea decizie tine de fotbalul modern. eu nu cred ca astazi - in plina epoca a calcio moderno - s-ar juca o partida intr-o asemenea situatie. acum se intrerup meciuri pentru o moneda (sau bricheta), darminte pentru un deces.

mama, ce comentariu urias. si nici nu mai stiu ce voaim sa zic :)

DeModaVeche spunea...

Astazi nu, dar pe vremurile alea n-a contat prea mult. Era si fotbalul modern la inceputuri.

Pe atunci nu prea existau notiuni de siguranta si organizare pe stadion. Abia dupa Heysel si Hillsborough, unde soarta s-a razbunat pe Liverpool, s-au implementat masuri adevarate de siguranta si organizare.

Un filmulet despre dimensiunile tragediei de pe Heysel:
http://www.youtube.com/watch?v=q1npxg9szPY

Alina, nu mai modific ca mi-e lene sa caut, oricum in cateva zile inchid sandramaua.

Anonim spunea...

dupa ce am postat am citit si eu articolul ala al lui vochin, la care pusesei tu link. super gretos. asta ma enerveaza cel mai mult, cand vine cate un "formator de opinie" de-asta si incepe sa ridice in slavi, pe un ton patetic, o echipa sau un jucator. si tilul e de cacat: "andrei vochin a aflat blablabla". nu stiu cine a lansat moda cu titlurile astea la persona a treia, dar cu siguranta e un cretin.

iar la faza cu imnul, ca de aici a pornit toata discutia, e ok daca e cantat spontan, in momentele cheie ale meciurilor decisive. dar cand totul e oficializat, cand la fara 3 minute se da tonul din statie, caand toata lumea stie ca atunci e obligatoriu sa-l canti, atunci isi pierde orice valoare si e golit de orice sentiment... seamana un pic cu situatia aia penibila de la Dinamo, cu augh, augh, cand se striga fara rost la fiecare meci si era bagat prin statie peste tot felul de melodii de cacat.

Anonim spunea...

salutare! iti citesc de ceva vreme blogu si in general imi place ce scrii.
On: Tin sa te felicit pentru post! in sfarsit cineva care nu ii ridica pe englezi in slavi, nu ii considera "the best" si vede mai clar ipocrizenia lor si faptu ca au devenit aproape in totalitate pro modern football.
Englezii au fost un timp cei mai buni in domeniu asta da vremea le-a trecut demult.
Cum spuneai si tu, in fotbal, rivalitatea trebuie sa existe mereu, ca altfel n-ar avea niciun farmec. Cum dracu eu ca rapidist sa stau cu un stelist langa mine, la meci, si sa admiram amndoi "spectacolu" din teren oferit de niste jeguri platiti cu bani multi? eventual sa spargem si niste seminte, sau, cine stie, sa mancam popcorn. Plus ca langa noi sa mai vedem si niste pitipoance cu paru intins, super machiate, tricou cu "Radoi" si desigur, facandu-si poze de hi5 cu descriera "la meci :X\:D/"
Una peste alta, muie fotbalului momdern bazat pe bani, "spectacol", si mass-media.

Anonim spunea...

word!
uite, ma, ca nu suntem nebuni! :)

Anonim spunea...

Articolul e din ciclul: "ce fac italienii e sfant".
Despre Heysel: "despre morti numai de bine".
PS: Vedeti ca dupa Hillsborough l-au cantat si italienii (Milan) in omagiul celor 96 de morti.

E un cantec cu istorie, asa ca nu mai suferiti de voi.

DeModaVeche spunea...

Nu e din ciclul "ce fac italienii e sfant", ci mai degraba din ciclul "stam in cur si-o luam la laba"
E imposibil sa nu-ti gadile urechile si parul de pe maini acest cantec, dar suntem ipocriti daca ne inchinam la el satisfacuti, fara sa ridicam un deget la noi pe stadioane.

Cantecul a devenit imn dupa Hillsborouh, cand au murit aproape 100 de fani Liverpool. Daca erau asa de smeriti si fair il cantau imediat dupa Heysel. Asa cum zici ca au facut milanezii.

Mi s-a mai spus ca sufar. Culmea e ca suferinta pe stadioane era apanajul celor care pun altceva la inaintare pe stadion... altceva decat sufletul. Mai nou, cei care vin de o gramada de ani in peluze si refuza sa intre in tiparele noii generatii de ultrasi, sunt acuzati de suferinta. Pe de o parte a adevarat... ei sunt singurii care sufera. Dar cu sufletul, nu cu capul.

Acest cantec este deja un produs de marketing, el fiind cantat obigatoriu la inceput de meci, la fara 3 minute, indiferent de dispozitia echipei sau suporterilor. Se da tonul din zecile de boxe, in timp ce camerele de luat vederi incearca sa surprinda cei mai emotionati suporteri, chiar daca sunt specimene ce n-au legatura prea mare cu Liverpool. Microfoanele de fond sunt cele mai performante, iar daca va uitati pe imginile de la inceput, veti vedea ca in acel impresionant cor, se aud la un moment dat aplauzele unui singur om... secunda 46. Asta ca sa vedeti cu cata grija se capteaza sunetul acolo, mai ales ca sunt ajutati si de acustica stadionului.

Un stadion acoperit face minuni. Daca ati fost pe stadioanele de afara si ati cantat alaturi de un grup mic, sunt sigur ca ati ramas surprinsi de cat de bine se auzea, desi in Romania un grup mult mai mare nu scoate mare smecherie.

DeModaVeche spunea...

Apropo, in 10 minute incepe Liverpool - Everton in Cupa Angliei.

Sunt curios iar de reactia comentarorilor.

DeModaVeche spunea...

Comentatorii despre ce vorbeam mai sus:

http://www.youtube.com/watch?v=yl6TLYMlAkg

In timp ce se canta celebrul imn, ce credeti ca faceau rivalii de la Everton? E... nu-l cantau si ei, ci il fluierau si cantau peste el altceva.

Anonim spunea...

Motto:
"Mi s-a mai spus ca sufar. Culmea e ca suferinta pe stadioane era apanajul celor care pun altceva la inaintare pe stadion... altceva decat sufletul. Mai nou, cei care vin de o gramada de ani in peluze si refuza sa intre in tiparele noii generatii de ultrasi, sunt acuzati de suferinta. Pe de o parte a adevarat... ei sunt singurii care sufera. Dar cu sufletul, nu cu capul."

Anonim spunea...

Cantecul e din 45 si se canta pe stadion din 63, a aparut pe o compilatie in 71. (sursa:wikipedia).
Ar trebui sa suferi "cu capul nu cu sufletul" la alte lucruri mult mai grave care se intampla pe stadioane. Eu nu neg faptul ca YNWA a devenit comercial dar ce nu e in zilele astea? In afara de suporteri (si nici aia toti).
Partea cu "suferitul" se referea la cei care nu fac decat sa denigreze toate natiile de suporteri (greci, croati, sarbi, englezi) doar pentru ca nu seamana cu italienii (asa cum o fac francezii si nemtii de exemplu). Nu o data cred ca ai auzit: "turcii sunt slabi, nu se imbraca nu-stiu-cum" sau ca nu au coregrafii elaborate.

Anonim spunea...

Nu stiu de ce am impresia ca la meciurile din Liga lu Mitica esti mereu printre aia care sar la bataie.
Care e scopul rivalitatii, de ce nu poti sa te pupi cu adversarul dupa meci? Asta e scopul fotbalului si al sportului in general? Sa iti alegi o echipa si sa te bati ca descreieratu cu adversarii pe stadioane?
In ce sport se mai intampla asa ceva?

DeModaVeche spunea...

Pai de exemplu in tenis... si nu e prima oara.
http://www.youtube.com/watch?v=pvvYLPCP_oA
desi jucatorii se pupa la sfarsit.

In ce am scris mai sus n-am vorbit deloc de bataie, de rivalitate in sensul de bataie. De bataie n-ai ce sa vorbesti, nu e nimic interesant despre asta.
Fotbalul nu exista fara rivalitate. Da-mi exemplu de un derby international fara rivalitate. Nimeni nu poate elimina rivalitatea din fotbal si aici poate fi inclus si huliganismul.

Si nu sunt unul dintre cei care sar mereu la bataie. Mai rarut, ca-i mai dragut.

Mai zic ceva... suntem muci pentru ca cei care nu doresc rivalitate si cei care o doresc cu orice pret, nu au o "relatie de stadion". Nu exista "clasa de mijloc" pe stadion! Suna ca dracu...
Dar sanatos ar fi... la scandal, fiecare cu pizda ma-sii, iar la cantat, protestat sau bucurat, toata lumea impreuna.
Dar cum sa ma cobor eu la nivelul maimutelor din peluza si sa cant cand n-am chef sau cum sa ma iau eu dupa pizdele de la a 2-a si sa cant ce vor ei?

Si uite asa ii admiram pana si pe bulgari.

Anonim spunea...

E, in tenis... in tenis se bat mereu frustratii de ciprioti cu cei greci (ma-ntreb oare de ce?) si retarzii de sarbi, croati, bosniaci, care vai, ce surpriza, is pusi mereu pe scandal! Oamenii care vor sa vada tenis, se uita la tenis si-si vad si de treaba!

Stiu ca tu esti mai indulgent fata de violenta asta a suporterilor, da' bataia in tenis ii chiar de tot cacatul! De ce? Pentru ca, spre deosebire de fotbalisti de exemplu, jucatorii de tenis chiar ofera publicului ce asteapta... asa ca frustrarile scandalagiilor vin de la ei de-acasa...

Sportul exista pentru a oferi spectacol, oricat de expirat ar suna, chiar ii ca o iesire din decorul cam monoton al vietii. Asta-i sensul, oameni mai dotati, mai talentati intr-un domeniu isi etaleaza calitatile, spre bucurarea spectatorului!
Inteleg rivalitate, ca doar deh, msnlp... da' sa te bati cu altii doar fiindca sustineti alte echipe, sa faci taraboi, sa-ti prejudiciezi inclusiv echipa cu care tii... sa moara oameni!... asta nu cred ca mai tine de sport.

Imnul lui Liverpool merita atentia primita, pentru ca-i deosebit... asta nu inseamna ca as vrea sa-l aud vreodata cantat pe Dinamo. Fiecare cu a ma-sii...

Anonim spunea...

pinki, asa se vede de la tribuna sau de la televizor?

Anonim spunea...

Your blog keeps getting better and better! Your older articles are not as good as newer ones you have a lot more creativity and originality now keep it up!

Anonim spunea...

Aceasta tema este pur si simplu fara pereche:), este foarte interesant pentru mine:P Bravo !! vreau sa mai vad in continuare discutii pe tema asta!