luni, 26 ianuarie 2009

Semifinale Eurovision 2009 - partea I

.
In seara asta, pe TVR la 8 seara este prima semifinala eurovision. Vor fi prezentate 12 piese, iar votul va fi 50% al publicului si 50% al juriului. Piesele care vor intra azi:

01. D.D - Everyday

E o trupa de rock d'ala subtire, fara un stil anume, ceva gen inceputul anilor 90. Ori filmarile astea de la tvr sunt fade rau, ori chiar asa e prezenta lor scenica... cu vreo 10 ani in urma. Melodia nu spune nimic, vocea destul de fortata, poate doar chitara sa-si merite cat de cat banii. Parca se casca o prapastie intre voce si instrumentatie, nu se prea potrivesc, plus ca engleza se cunoastea ca e cam romaneasca.
Imi da o tenta de Anouk interpretarea fetei, numele trupei este inexistent, iar numele compozitorului este Marius Pop si nici nu ma mir ca n-am auzit de el.
Piesa slaba. Prezenta scenica slaba.

02. Romeo Zaharia - Someone Like You

Omul asta seamana un pic cu Tolea Ciumac, iar piesa ma face sa ma inteb exasperat, ce dracu cauta in concurs? Este stilul ABBA sau Modern Talking, dar cu o voce chelioasa. La engleza il rivalizez pana si eu, si d'aia ziceam ca a canta in romaneste nu e deloc un handicap. Tot Romeo asta e si compozitorul, iar prezenta scenica e mult mai slaba decat a prietenului meu Felix, regele hi5-ului. Danseaza un pic mai bine decat Fuego. Cum dracu or fi votat piesa asta?
Piesa penibila. Prezenta scenica penibila.


03. Floryanna - Take The Chance

Uauu... fata asta e chiar urata, saraca... are nasul ca al lui Chivu! Si care e treaba cu manusile alea negre?!?! Ce dracu or cauta in peisaj? Nici chestiile alea mari din urechi n-ar fi fost indicat sa apara. In rest... la fel de slabut. Floriana Pachia o cheama si este si autoarea piesei si textului. Refrenul imi este atat de cunoscut... nu stiu de unde sa-l iau, dar poate imi dau seama curand.
Piesa slaba. Prezenta scenica slaba.


04. Alexa - A Girls Like Me

In primul rand, baieteii aia de se tavalesc pe acolo sunt penibili. Nu inteleg prea bine eu breakdance-ul , dar pot sa zic sigur ca astia doar se perpelesc aiurea. Pe urma, taranii poarta mizeria aia de esarfa la tricou, asortand si un fes. Oricum, dupa ce am vazut toti cocalarii purtand d'astea iarna asta, prevad o invazie de tricouri cu kanafe la vara. Despre Alexa... Gagica asta cred ca mai are inca o piesa calificata si e pe felie cu Pink sau cu fata aia de canta "I kissed a girl"... si de care o sa va zic eu altadata. Piesa e compusa de Play&Win... nu stiu ce e asta, probabil un casino sau si-a facut Marius Teicu firma de compus muzica. Fetele cu backing-vocals nu dau bine langa brecarii aia, iar cinematografia le permite dansataorilor sa apara fara kanafa la gat la secunda 1.01 si cu ea la gat la secunda 1.03.
Piesa slaba. Prezenta scenica slaba.

05. Popas Band - Strigă

O trupa serioasa, o prezenta serioasa, si melodia e serioasa, dar numele este extrem de neinspirat. Probabil pentru ca e doar un proiect trecator. Tipul cu vocea a mai cantat in multe chestii, imi vine in cap deocamdata doar trupa de la Cronica Carcotasilor. Melodia cred ca putea fi si mai buna decat este, macar vesurile trebuiau un pic mai profunde. Faza cu "striga" la refren intra de minune si merge si coregrafia, mai ales la tobosar, care are o mana rupta si protejata cu batul de tobe pe post de atela. Probabil pot canta live fara probleme.
Piesa excelenta. Prezenta scenica buna.

06. Tabassco - Purple

Nici baietii astia nu prea au fete comerciale, dar e bine totusi ca nu ies cu prea multe prostii in evidenta. Canta si se prezinta drept, fara floricele si fara impresii. Vocalul pare tinerel, un pic emo, il incurca un pic chitara si seamana la voce cu Phill Colins in tinerete.
Piesa buna. Prezenta scenica ok.

07. Juan Xavier - Perdoname

Mi-e greu sa inteleg de ce la Eurovision pot participa din partea Romaniei si alte natii de cantareti. Poate numele de fotbalist sa prinda la public sau regula priveste doar compozitarii. Pisa asta e compusa de George Hora, care mai are o melodie in semifinale. Si asta e o piesa cuminte, fara inflorituri si mult mai palcuta decat maimutarelile romanasilor.
Piesa buna. Prezenta scenica ok.

08.
Zero - Sunny Days


E vorba despre trupa de la HappyHour, mai putin gagicile. In general baietii sunt ok, dezavantaj evident ca vocalul e chelios si nu pare papusel. Piesa e compusa de aceeasi Play$Win, care am inteles ca sunt 3 baieti ce il concureaza pe Moga. Nu intamplator am pus in loc de "&" semnul "$". Aduce un pic la stil cu Snow Patrol - Chasing Cars, sau chiar cu Hoobastank si Coldplay. Baiatul cu screciurile alea e in plus, n-are ce sa caute pe stilul asta de muzica, vocea a doua intra bine, iar oamenii pot canta oricand live.
Piesa buna. Prezenta scenica buna.

Restul pieselor de mai jos, ce vor fi prezentate ins eara asta, le-am comentat... aici.

09. Tina şi Cornel - Pleacă
10. Dalma - Love was never her friend
11. Nico şi Moni-k - Disco maniacs
12. Blaxy Girls - Dear mama


Din partea mea topul ar arata asa...
1- Tina
2- Popas Band
3- Zero
4- Tabassco
5 Juan Xavier

14 comentarii:

Radu spunea...

bre, tu chiar nu ai ce face acasa? :D

DeModaVeche spunea...

Nu, tinere :D Scriu despre ce vrea peleu' meu fara sa datorez nimanui nimic, fara asa am obligatii fata de "cititori".
Nu scriu mereu interesant sau bine, ca n-am vreun plan de blogging si nici un public tinta.

Mi se parea ca n-am mai luat contact demult cu muzica romaneasca si am zis sa ma mai documentez, ca tare-mi palce sa fac pe desteptul. Stii si tu cum e...

Radu spunea...

da' nici n-am zis ca datorezi cuiva ceva sau ca ai obligatii. eu intrebasem ceva serios, pentru ca am considerat ca ceea ce faci e pierdere de timp. scuza-ma daca te-am deranjat.

DeModaVeche spunea...

Da' de ce ti se pare ca m-ai deranjat, ma? Iar faci pe mireasa nefututa?

Am adus si io niste precizari :D daca tot am prins momentul.

DeModaVeche spunea...

Caliicate in finala:

1. Titlul piesei: „Strigă"
Muzică şi text: Marius Popa
Interpret: Popas Band

3. Titlul piesei: „Dear Mama"
Muzică: Costi Ioniţă
Text: Ruxandra Iliescu
Interpret: Blaxy Girls

5. Titlul piesei: „Sunny Days"
Muzică şi versuri: Radu Bolfea, Marcel Botezan, Sebastian Barac
Interpret: ZERO

7. Titlul piesei: „Purple"
Muzică: Norbert Kovacs
Text: Ion Faghiura, Norbert Kovacs
Interpret: Tabassco

9. Titlul piesei: „Love was never her friend"
Muzică şi text: Marius Moga
Interpret: Dalma

11. Titlul piesei: „Pleacă"
Muzică şi versuri: Cornel Ilie
Interpret: Tina (ex. POPS)

Anonim spunea...

imi plac si mie Zero. au o piesa destul de buna si prezenta scenica ok. Totusi, nu inteleg de ce naiba is asa bine vazute Blaxy Girls.

DeModaVeche spunea...

Pentru ca inca nu sunt acceptate manelele la Eurovision. Fetele astea sunt un surogat pentru manele.
Daca vorbesc de pustii de varsta lor de pe la mine din zona, stiu sigur ca daca le asculta pe astea se cred mult mai educati decat manelistii.
Targetul acestui proiect sunt exact pustii manelisti, care au impresia ca au evoluat in materie de muzica daca le asculta si pe astea.

Si ei sunt foarte multi si votul lor mai si conteaza 50%. Plus juriul care poate fi uns lejer de catre mafiotii muzicii romanesti.

Anonim spunea...

Haha :)) buna asta cu copiii ce se cred peste manelisti ca asculta Blaxy. Da totusi, ce s-a intamplat cu aia, minimalistii? Ca si aia erau sariti din manea exact in Lassaria- Balada.
Toate bune si frumoase, abia astept urmatoru curent "cool". Curios, ce dracu o sa mai urmeze?

DeModaVeche spunea...

Ramai la mine pe blog, ca-ti zic eu din timp :))
"personalitatile" astea care stau degeaba inventeaza idei...

Va zic ca sunt un idiot. V-am mai zis io... Apoape terminasem de scris si despre partea a doua si blogspotul curului mi-a facut o surpriza. Nu stiu cum dracu am sters din greseala tot.
Stiu ca nu intereseaza pe prea multi, dar ma chinuisem si-mi palcea ceea ce faceam. Asa ca momentamn imi bubuie capul de nervi.
Ma duc o tura prin ploaie sa ma limpezesc... si sa ma gandesc daca are rost sa rescriu.

Mamaaa... mi s-a ridicat tensiuna! Tensiunea lui tata ar fi invidioasa pe a mea.

Anonim spunea...

aceeasi reactie am avut si eu ca si Radu.numai ca eu vroiam sa zic "ce plm" :).Credeam ca vorbesti despre vreo semifinala de la euro :)

DeModaVeche spunea...

Deci sa nu ma reapuc de a doua semifinala? :)
Ca tocmai ma batea gandul...

Anonim spunea...

scrie si tu mai intai in notepad .. salveaza si abia apoi posteaza in blogger ;)

mai ales ca atunci cind scri nu te mai opresti :)

Anonim spunea...

Hintergrundbilder-wallpapers

wbsk k " tt 13

Anonim spunea...

good one! i just brought many another emo backgrounds to my blog
http://www.emo-backgrounds.info